Mer Final Fantasy på Wii

Klassiske og ferske titler

Square Enix slipper både nye og gamle spill til Nintendos konsoll.

Final Fantasy-serien har allerede gjestet Wii med et par Crystal Chronicles-titler, og nå har rollespillgiganten Square Enix annonsert nok et Crystal Chronicles, samt en minioppfølger til Final Fantasy IV og en relansering av eldre titler.

Final Fantasy: Crystal Chronicles: My Life as a Darklord er en oppfølger til Wiiware-spillet My Life as a King, og mens du i forgjengeren spilte en snill konge får du her prøve deg som datteren til mørkets fyrste.

Som enhver ond hersker med selvrespekt bor du i et digert tårn fullstappet av monstre og feller, og på toppen av tårnet har du en magisk krystall. Mengder av brysomme eventyrere vil gjerne ha kloa i denne krystallen, så det er opp til deg å tilrettelegge tårnet ditt for å gjøre det til en dødsfelle for eventyrere. Ved å bruke undersåttene dine effektivt og plassere ubehagelige overraskelser rundt omkring i hjemmet ditt holder du skadedyrene ute.

Final Fantasy IV: The After Years

Tilhengere av Final Fantasy IV kan se fram til vestlig utgivelse for oppfølgeren, Final Fantasy IV: The After Years. Spillet ble sluppet på japanske mobiltelefoner i fjor og skal allerede ha solgt over tre millioner eksemplarer.

Historien foregår flere år etter Final Fantasy IV og følger den ung ridderen Ceodore fra kongeriket Baron. Han er sønnen til helten Cecil fra det forrige spillet, og som sin far må han redde verden. Denne gangen trues verdensfreden av en mystisk ung kvinne med mektige krefter, og sammen med nye og gamle helter må Ceodore hindre henne i å slå klørne i de magiske krystallene hun søker.

Spillbarheten skal være svært lik den vi kjenner fra Final Fantasy IV, med grafikk i 2D og kamper som kjører det tradisjonelle ATB-systemet. Vi får også et par nye funksjoner, inkludert spesiell magi som må aktiveres av flere gruppemedlemmer samtidig, og skiftende månefaser som påvirker styrken til både fienden og dine allierte.

Både Final Fantasy: Crystal Chronicles: My Life as a Darklord og Final Fantasy IV: The After Years lanseres gjennom Wiiware i løpet av året, men de har foreløpig ikke fått noen slippdato. I løpet av året planlegger Square Enix også å utgi en rekke eldre Final Fantasy-titler på Virtual Console, men har foreløpig ikke annonsert hvilken spill det blir eller noen konkret dato. Det første blir uansett klassikeren Final Fantasy, NES-spillet som startet det hele.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden