Bruk Unreal 3-motoren gratis

Kostnadsfri spillutvikling

Vil du lage fancy 3D-spill? Da har Epic gode nyheter.

Epic Games har lansert Unreal Development Kit, et gratis spillutviklingsverktøy som bruker Unreal Engine 3. Dermed kan absolutt alle lage spill med Unreal Engine 3 (brukt i spill som Gears of War 2 og BioShock), og ikke bare de som har råd til å kjøpe svindyr lisens.

The Ball.

Det er riktignok noen begrensninger på UDK. Skal du bruke gratisversjonen kan du for eksempel ikke ta betalt for spillet du lager. Men uavhengige utviklere kan likevel bruke UDK for en relativt billig penge. For øyeblikket gjelder dette kun utviklere som ønsker å lage PC-spill, og om konsollspill er det du planlegger å lage må du forhandle med Epic direkte.

For å se hva som kan gjøres med UDK, kan du ta en titt på et par eksempelspill som har blitt kokt opp i løpet av kort tid. Whizzle er et sideskrollende skytespill som foregår i farlige undervannsmiljøer, mens The Ball er et action/hjernetrimspill som startet sin tilværelse som en modifikasjon for Unreal Tournament 3. Begge er gratis.

Du kan også teste UT Demo, en teknologidemo som inneholder alt du trenger til å lage ditt eget førstepersons skytespill.

Dermed ligger alt til rette for at du endelig kan realisere drømmen om å starte spillselskap og tjene deg søkkrik på å lage moro for oss latsabber som foretrekker å spille det andre har laget fremfor å gjøre noe arbeid selv. Sett i gang!

Siste fra forsiden