Vandal Hearts gjenoppstår

Krig igjen

Konami børster støvet av sin taktiske rollespillserie.

På 90-tallet slapp Konami de taktiske rollespillene Vandal Hearts og Vandal Hearts II til PS1. Disse to var svært ulike spill til tross for at de tilhørte samme sjanger, men begge var forholdsvis mørke og blodige sammenlignet med de fleste andre taktikkspill fra Japan.

Konami jobbet visstnok med en ny utgave av det første spillet til DS, men det har vært stille rundt dette prosjektet i flere år nå. Likevel har ikke spillutvikleren glemt sin lille taktikkserie, for nå har de annonsert et flunkende nytt spill til Xbox 360 og Playstation 3.

Vandal Hearts: Flames of Judgment foregår i samme univers som det første Vandal Hearts og skal fortelle forhistorien til dette. Du spiller unggutten Tobias Martin som sammen med kameratene sine må bekjempe monstre og banditter på kontinentet Sostegaria.

Gamespot kan melde at spillet kjører et forholdsvis tradisjonelt, turbasert kampsystem, men at karakterutviklingen skal være mer organisk enn i lignende spill. Evnene til krigeren dine øker avhengig av hvordan de slåss, så en person som løper rundt og skyter med pil og bue blir etter hvert bedre til å bevege seg og skyte. Enkelte krigere vil likevel være bedre egnet til visse oppgaver enn andre.

I motsetning til forgjengerne i serien er spillet i full 3D, og trass i den søte grafikken har Konami visstnok ikke tonet ned blodmengden fra de tidligere spillene.

Vandal Hearts: Flames of Judgment slippes på Playstation Network og Xbox Live til høsten.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden