Infinity Ward-sjefer skyter tilbake

Krig om Modern Warfare-inntekter?

Activision Blizzard får knallhard kritikk av Infinity Ward-toppene.

Sagaen om Modern Warfare-utvikler Infinity Ward fortsetter. Tidligere denne uken ble det klart at Activision Blizzard hadde sparket studioets to sjefer, Jason West og Vince Zapella.

Activision Blizzard anklaget sjefene for ulydighet og kontraktsbrudd, og gigantutgiveren gikk til og med så langt at de leide inn sikkerhetspersonell for å holde dem borte fra den tidligere arbeidsplassen sin.

Modern Warfare 2.

Nå skyter West og Zapella tilbake. De hevder hele greia er et kynisk forsøk på å slippe unna å betale store summer som de ifølge kontraktene hadde rett på etter den enorme suksessen Modern Warfare 2 har hatt.

Nå har de gått til sak mot Activision Blizzard, og advokaten deres har følgende å si i en kommentar til Joystiq:

– I stedet for å takke og applaudere, eller rett og slett bare betale Jason og Vince for å gi Activision det mest suksessrike underholdningsproduktet noensinne, valgte Activision å leie advokater for å gjennomføre en "undersøkelse" av uspesifiserte og ubegrunnede anklager om "ulydighet" og "kontraktsbrudd". Dette ble selskapets begrunnelse for å sparke dem.

Situasjonen har fått mye oppmerksomhet i og utenfor spillindustrien, og dette er ikke første gangen Activision Blizzard har gjort upopulære ting. Tim Schafer, sjefen for Brütal Legend-utvikler Double Fine, hadde selv en omfattende konflikt med utgiveren i fjor.

– Å bli sint på Activision på grunn av slike ting er omtrent som å bli sint på en apekatt som kaster avføring etter deg. Det er bare sånn beistet kommuniserer, skrev han i en kommentar på Twitter.

Siste fra forsiden