Strategi i massiv skala

Krig!

End of Nations skal blande strategi og MMO.

Det relativt ferske spillselskapet Trion Worlds jobber for tiden med et dynamiske MMO-spill som nylig ble døpt Rift: Planes of Telara, men samtidig som de kunngjorde navnet fortalte selskapet om et annet spennende prosjekt. De offentligjorde nemlig hybridspillet End of Nations og åpnet et nettsted for dette.

End of Nations

End of Nations er en blanding av massivt nettspill og strategispill. Det utvikles av amerikanske Petroglyph, som tidligere har laget Universe at War: Earth Assault og Star Wars: Empire at War.

Spillet foregår etter et globalt sammenbrudd i nær fremtid. Verdens land har overgitt all makt til den internasjonale organisasjonen Nasjonenes Orden for at de skal rydde opp, men når verdensfreden er gjenopprettet viser Nasjonenes Orden sitt sanne ansikt som totalitær militærmakt.

En rekke opprøresorganisasjoner dukker opp over hele verden for å slå tilbake mot overmakten, og du er kommandant for en av disse. Du skal krige mot andre spillere for å vinne territorier og råmaterialer, og så utfordre Nasjonenes Orden. Som i de fleste andre MMO-spill blir det mulig å samarbeide for å takle spesielt tøffe oppgaver og sjefer. Klipp fra spillet viser blant annet store styrker med spillerkontrollerte stridsvogner som kjemper mot en gigantisk krigsmaskin.

Bli stor og sterk

Alle spillere velger seg en kommandantklasse når spillet starter og bygger den opp ved vinne erfaringspoeng i krig mot datamaskinen eller andre spillere. Ved å gjøre klassen sterkere låses det opp nye stridsenheter og egenskaper. Du bygger også opp et hovedkvarter utenfor slagmarkene hvor du bruker råmaterialer til å utvikle ny teknologi. Hva du faktisk får lov til å ta med deg på selve slagmarken er begrenset av et poengsystem. En stridsvogn kan for eksempel koste deg fem av tjue tilgjengelige poeng.

Stridsvogner og naplam.

Bortsett fra Rift og End of Nations jobber Trion også med et mystisk spillprosjekt i samarbeid med den amerikanske TV-kanalen SyFy. Veldig lite er avslørt om dette navnløse spillet, men det skal akkompagneres av en TV-serie. Det spesielle er at det som skjer i spillet skal påvirke TV-serien og vica versa.

Ingen av prosjektene til Trion har fått noen slippdato. Hvilken finansieringsmodeller de skal bruke er heller ikke endelig, men planen er at i alle fall End of Nations skal benytte en standard abonnementsmodell.

Siste fra forsiden