Feature

Ukens nettutgivelser (uke 17)

Krigen mot kjedsomhet på nettet

Helgeunderholdningen er sikret nok en gang.

Vi har ikke fått enorme mengder utgivelser denne uken, men heldigvis er det likevel kommet noe for en hver smak.

Xbox 360

Amerikanerne fikk Tecmo Bowl. Vi fikk ingenting.

Puzzle Chronicles (Xbox 360, PS3, PSP og DS).

PlayStation Network

PS3-eiere kan laste ned Puzzle Chronicles, fra skaperne av Puzzle Quest. Her spiller du en barbar i ørkenimperiet Asharin. Folket ditt har blitt kidnappet av en despotisk fyrste, og jobben din er selvsagt å befri dem og banke skurken. Spillet foregår på samme måte som de andre utgivelsene i Puzzle-serien, og blander rollespill med gåteløsning. I kamp må du plassere juveler med samme farge side ved side, for å aktivere spesielle angrep. Seier belønnes med erfaringspoeng og muligheten til å lære nye spesialangrep. Spillet finnes også til DS, PSP og Xbox 360, og kommer til PC etter hvert.

Gensan (PSP).

Minis-spillet Championship Manager 2010 Express (PSP og PS3) er et actionfylt skytespill hvor du må redde verden fra den gale Dr. Mourinho og hans onde undersåtter. Nei, vent. Det er et fotballmanagerspill. Det burde jeg ha forstått.

PSP-eiere kan også laste ned Gensan, et japansk spill hvor du må "bli snekker og redd hjembyen fra fiendens herjinger". Heldigvis får du hjelp av kjæresten din, Kanna. For å utvikle styrken din må du spise skikkelig og lage nye måltider for å forbedre deg. Hm.

Warioware D.I.Y. Showcase (Wii).

Wii og DSi

Wii-spillet Warioware D.I.Y. Showcase er basert på DS-spillet Warioware D.I.Y., og som resten av Warioware-serien er dette et spill hvor du og vennene dine må spille minispill. DS-versjonen har imidlertid en veldig spennende vri; et redigeringsverktøy som lar deg designe dine egne minispill og dele dem med andre. Dette får du ikke i Showcase-utgaven, men til gjengjeld kan du overføre selvkomponerte minispill fra DS til Wii for å nyte dem på storskjermen i stua.

5 Arcade Gems (Wii).

5 Arcade Gems er en annen samling minispill. Her får du leke pizzabud, kjøre fjernstyrt bil, hogge ned trær, delta i middelalderkrig og skyte ting i det ytre rom. Opp til fire spillere kan konkurrere mot hverandre.

På Virtual Console har vi fått King of Fighters '95, et todimensjonalt slåssespill i Street Fighter-stil. Når skal vi få noen nye Commodore 64-spill, Nintendo?

DodoGo (DSi).

Over til DSi, som har fått fem utgivelser denne uken. Først ut er Simply Solitaire, som lar deg spille kabal. Spillet inneholder femti forskjellige nøtter å løse.

Da er resten av spillene litt mer spennende. VT Tennis er et tennisspill fra skaperne av DS-spillet Rafael Nadal Tennis, og lar deg spille tennis rundt om i verden. Du kan spille i karrieremodus eller i kjappe kamper mot datamaskinen.

DodoGo er et hjernetrimspill som minner litt om Lemmings, hvor du må hindre at dodoen blir utryddet ved å rulle eggene dens i sikkerhet (man skulle tenkt på denne metoden før dodoen ble utryddet i virkeligheten). Eggene følger ordre, så hvis du roper "go!" i mikrofonen begynner de å rulle. Så må du rope "stopp!" for å stoppe dem, helst før de ruller rett inn i en av de mange hindringene utviklerne har lagt inn i spillets 100 nivåer.

Surviving High School (DSi).

Mer "redd dyr i hjernetrimformat" får vi i Save the Turtles. Her må du hjelpe små skilpaddeunger å komme seg trygt over stranden og ned i havet, men det er selvsagt ikke lett, etter som det er mengder av farlige ting på veien.

Sist ut for DSi er Surviving High School, et historiedrevet spill der du komme deg helskinnet gjennom et år på amerikansk high school, med dating, sport og alt det andre. Underveis i spillet kan du gjøre ulike valg, som vil påvirke avslutningen.

Serious Sam HD: The Second Encounter (PC).

PC

På PC starter vi med Serious Sam HD: The Second Encounter, som er til salgs på Steamog GetGame. Dette er en forbedret nyutgave av den seriøse spillhelten Sams andre eventyr, og som før er det snakk om et førstepersons skytespill med tonnevis av fiender på skjermen samtidig og et heseblesende tempo. I tillegg til oppdatert grafikk får vi spennende nyheter, slik som samarbeidsspill gjennom kampanjen for opp til 16 spillere samtidig, og mange nye spillmoduser.

Booster Trooper (PC).

Mer action får vi i Booster Trooper, også dette på Steam. Dette er et flerspillerfokusert skytespill der du ser handlingen fra siden, og spillerne hopper rundt som små plattformspillhelter med alt for store våpen (tidsriktig nok får du til og med drepe motspillerne med supervarm magma). Om du ikke vil spille på nett kan du kose deg i lag med datamotstandere.

Hazen: The Dark Whispers (PC).

I Hazen: The Dark Whispers er nok tempoet litt lavere, men også her må du regne med store mengder kamp. Dette er nemlig et actionrollespill i Diablo-stil, hvor du får utforske varierte omgivelser, drepe massevis av monstre og plukke med deg tonnevis av skatter. Utviklerne skryter blant annet av et avansert kampsystem, tusenvis av ulike gjenstander og rike muligheter for å utvikle figuren din.

Ancient Trader (PC).

Så til noe langt roligere. Ancient Trader er et strategispill i brettspillstil, hvor du må tjene penger på handel i en mytologisk verden. Her må du reise rundt i tilfeldig genererte omgivelser på jakt etter gode tilbud, kjempe mot pirater og sjøuhyrer og løse oppdrag for ulike figurer. Spillet skal være lett å lære, og leverer i tillegg en spennende grafikkstil som må sies å være porno for de som liker gamle kart (og hvem gjør ikke det?).

Deadtime Stories (PC).

Så har vi flyspillet Airstrike: Eagles of World War II, som ser mistenkelig mye ut som det tidligere lanserte Air Conflicts: Battles of World War II. Uansett er det snakk om arkadeaction i luften, varierte oppdrag og mange gamle fly som eksploderer.

Gabriel Knight-skaper Jane Jensen har vært i media i den siste tiden, da det nye eventyrspillet hennes, Gray Matter, også kommer til Xbox 360. Men Gray Matter er ikke det eneste hun driver med. Deadtime Stories er et skjult objekt-spill med en overnaturlig historie, flott grafikk og massevis av nøtter og minispill.

Deadtime Stories er tydelig myntet på "casual"-markedet, og for flere slike spill kan du stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Master of Magic (PC).

I forrige uke lanserte Good Old Games det gamle skytespillet Blood, og nå har de fulgt opp med oppfølgeren. I Blood II: The Chosen kjemper du mot en fæl sekt. Om du heller vil ha litt strategi kan du teste Master of Magic, en klassiker som best kan beskrives som Civilization med magi.

Det er imidlertid ikke bare Good Old Games som lanserer retrospill denne uken. Vi får nemlig også stifte bekjentskap med den nye portalen DotEmu. Her får du både gratisspill, nedlastbare spill og nettspill. Så lenge tjenesten er i beta vil brukerne også få laste ned flere kommersielle spill helt gratis, så det lønner seg å ta en titt.

Metal Mutant (for øyeblikket gratis hos DotEmu).

Gratisutgivelser

Jeg har ikke fått med meg så mange spennende nyheter på gratisfronten denne uken, men vi har i det minste noen nettspill. Magic Orbs er et lekkert hjernetrimspill hvor du må utforske et gammelt tempel. Chisel er et action/hjernetrimspill der du må bruke en stor drill for å hakke bort overflødig materiale fra ulike planeter. Super Mario Crossover er en uoffisiell nyutgave av Mario Bros. hvor du kan velge å spille som en haug ulike Nintendo-helter - og alle har sine originale egenskaper intakt, noe som gir spillet en spennende vri (selv om Nintendos advokater utvilsomt er sinte).

AutoCannibalism (PC).

Ta også en titt på det eksperimentelle spillet AutoCannibalism, med mindre du lar deg skremme av navnet. Og hvis du er på FaceBook kan du alltids teste en slags demo av det kommende Puzzle Quest 2.

For moro skyld kan vi også nevne Smiley Shooty Adventure, som egentlig ikke er gratis, men som for øyeblikket er på salg. Prisen bestemmer du selv.

Og det var det for i dag. Sjekk forrige oppsummering om du fortsatt ikke har fått slukket nettutgivelsestørsten.

Siste fra forsiden