Kritikerroste rollespill til Europa

Etter suksessen med nierspillet Disgaea har KOEI kunngjort at de også vil lansere de populære japanske rollespillene La Puchelle: Tactics og Phantom Brave i Europa.

KOEI har utvidet avtalen sin med den japanske utvikleren og utgiveren Nippon Ichi til også å gjelde rollespillene La Puchelle: Tactics og Phantom Brave. Sistnevnte skal etter planen komme på det europeiske markedet i februar, mens utgivelsen av La Puchelle: Tactics vil finne sted til våren. Begge spillene kommer kun til PlayStation 2, og har allerede blitt lansert i USA og Japan, hvor de har høstet mye ros.

Phantom Brave
Phantom Brave foregår i en verden som kalles Ivoire, hvor den foreldreløse 13-åringen Marona finner ut at hun har evnen til å kommunisere med spøkelser. Dette får andre til å mislike henne, men hun er fast overbevist om at så lenge hun er hjelpsom, snill og gjør gode ting vil folk etter hvert begynne å synes bedre om henne.

I tillegg til å kunne kommunisere med de døde har hun også evnen til å påkalle dem. Sammen med Ash, som var kompanjongen til de avdøde foreldrene hennes, reiser hun rundt i verden og bruker de magiske evnene sine for å løse konflikter. Hovedfokus i Phantom Brave er på taktiske kamper, og Marona har evnen til å påkalle skreddersydde spøkelser til å hjelpe seg i disse kampene. Spillet kommer med over 400 evner og trylleformularer, og utviklerne skryter av over 100 timer med gameplay.

La Pucelle: Tactics
I følge legendene vil Den Mørke Prinsen, som tjener den falne engelen Calamity, snart reise seg og spre mørke og ondskap utover verden. Men der det finnes mørke må det også være lys, og når Prinsen kommer vil ei jente som kalles Lysets Jomfru dukke opp. Hun tjener gudinnen Poitreene og kan utføre mirakler i det godes tjeneste.

Spillet foregår i middelalderens Europa og er sentrert rundt tre helter; den modige 16-år gamle jenten Prier, lillebroren hennes, Culotte, og den mystiske barnevakten deres, Alouette. Disse tre personene er medlemmer av La Puchelle, en organisasjon sponset av kirken for å jakte på demoner. Naturligvis er ikke alt helt som det skal, selv ikke innenfor deres egne hellige institusjon.

Også dette spillet fokuserer på taktisk kamp, og kommer med over 120 timers gameplay og 12 store kapitler, hvert med skjulte sideoppdrag og spillområder. For å få fordeler i kampen mot det onde må du bruke terrenget til din fordel, og kombinere våpnene dine for å skape spesielle våpen eller få magiske evner.

Siste fra forsiden