Kritikerroste Stardew Valley kommer i fysisk spesialutgave på konsoll

Den store indie-suksessen blir snart å finne i butikkhyllene.

En av de største indie-suksessen det siste året var en sjarmerende gårdssimulator kalt Stardew Valley, et spill Gamers lesere nylig kåret til et av deres ti favorittspill i 2016. Spillet ble opprinnelig kun lansert på Steam-plattformen, før det også kom til Xbox One og PlayStation 4 i digitale utgaver på tampen av fjoråret.

Nå melder spillets utgiver Chucklefish på bloggen sin at spillet omsider også inntar fysisk form. Stardew Valley skal nemlig slippes i en butikkutgave til PlayStation 4 og Xbox One den 13. april i Europa. Du kan se en trailer fra spillet øverst i artikkelen.

Kommer med kart og guide

Den fysiske butikkutgaven blir en Collector's Edition-versjon som i tillegg til selve spillet også kommer med en guide som skal hjelpe spillerne med å få oversikt over hva det relativt omfattende spillet har å by på, samt et kart over Pelican Town, byen spilleren starter i.

Stardew Valley lar deg også innrede hjemmet ditt.
505 Games

Spesialutgaven byr også på spillets musikkspor, slik at man kan sette sammen egne spillelister man kan lytte til mens man spiller. Utover dette ser det ikke ut til at den fysiske butikkutgaven av spillet skiller seg fra den eksisterende utgaven når det gjelder innhold.

Stardew Valley, som først ble sluppet på Windows-plattformen i februar i fjor, er en slags blanding av rollespill og gårdssimulator hvor spilleren blant annet sanker mange ulike typer ressurser ressurser, dyrker mark, oppgraderer utstyr og deltar i sosiale aktiviteter med andre figurer i spillet.

Spillet er tungt inspirert av Harvest Moon-serien og er blant annet blitt rost for sin høye detaljrikdom og for å gi spilleren en svært høy grad av frihet. Rundt to millioner eksemplarer av spillet er solgt så langt, ifølge utgiveren.

Her er en annen suksess: Conan Exiles topper bestselgerlisten på Steam »

Siste fra forsiden