Kutaragi takker for seg

PlayStations far har bestemt seg for å forlate stillingen sin hos Sony Computer Entertainment.

Ken Kutaragi har jobbet hos Sony i hele sin karriere, og regnes som PlayStations far, og det var han som tidlig på nittitallet fikk Sony inn på spillmarkedet. PlayStation (da kjent som Play Station) var opprinnelig ment som et CD-Rom-system til Nintendos SNES, men partnerskapet gikk i vasken etter at Nintendo i all hemmelighet besluttet seg for å slå seg sammen med Philips i stedet.

Kutaragi, som ledet Play Station-prosjektet, klarte å overtale ledelsen i Sony til å la ham og teamet hans videreutvikle systemet til å bli en egen konsoll som skulle kunne ta opp kampen med Nintendo. Kutaragis PlayStation ble en kjempesuksess, og noen år senere gjentok han suksessen med PlayStation 2. Kutaragi har også jobbet med lanseringene av PSP og PS3.

Nå er Kutaragi 56 år, og mener tydeligvis det er på tide å gjøre noe annet med livet sitt. Derfor har han gjort det klart at han vil forlate stillingen sin som styreformann og administrerende direktør hos Sony Computer Entertainment ved Sonys årlige aksjonærmøte den 19. juni.

Kutaragis stilling vil overtas av Kaz Hirai, som i 2005 tok over som president i Sony Computer Entertainment, etter å ha ledet selskapets amerikanske divisjon i flere år. Kutaragi forlater imidlertid ikke PlayStation-skuta helt, og vil fra nå av fungere som en seniorrådgiver og et æresmedlem av styret.

Siste fra forsiden