Dark Alliance

Lager åndelig oppfølger til Baldur's Gate: Dark Alliance

Byr på samarbeidsfokusert action neste høst.

Wizards of the Coast har avduket en åndelig oppfølger til Baldur's Gate: Dark Alliance. Dark Alliance, som spillet enkelt nok skal hete, kommer etter planen til PC og konsoller høsten 2020.

Kunngjøringen inkluderte også en trailer, som du kan se ovenfor. Denne gir riktignok ikke et klart bilde av hvordan spillet skal fungere, men her får vi i hvert fall huke av alle de klassiske Dungeons & Dragons-boksene – som spillerfigurer av ulike raser, sverd, pil og bue og selvfølgelig en bråte med monstre.

Det er samarbeid som står i fokus i Dark Alliance, og spillere kan ta med seg opptil tre venner når de legger ut på tokt. I en uttalelse til Kotaku fortalte spillsjef Kevin Neibert at spillet henter inspirasjon fra spill som Vermintide 2, for å skape en solid opplevelse når man spiller sammen.

– Spenningen ved å jobbe sammen som et lag for å overkomme dårlige odds og den endelige senkingen av skuldre når alle (forhåpentlig) kommer seg levende ut av oppdraget er noe vi strever for å fange som del av samarbeidsopplevelsen i Dark Alliance, sa Neibert.

Baldur's Gate: Dark Alliance kom opprinnelig til PlayStation 2 i 2001, og fikk stort sett en god mottakelse. Vi anmeldte Xbox-utgaven to år senere, og selv om anmelder Erling Ellingsen savnet flere rollespillelementer lot han seg imponere av de actionfylte kampene.

Les også: Baldur's Gate 3 er også på vei »

Siste fra forsiden