Lager metall-hyllest til Commodore 64-klassiker

De norske musikerne i FastLoaders lager et trippelalbum basert på The Last Ninja-trilogien.

System 3/Jason Moon

I sin tid hadde Commodore 64 en spillserie som var like viktig for maskinen som Halo og Uncharted er for Xbox og PlayStation i dag. De isometriske action-eventyrspillene er for mange i den «godt voksne» garden en kjent og kjær klassiker. For de fleste holder det å bevare de gode minnene fra The Last Ninja 1, 2 og 3, men for den norske gitar-virtuosen Jarle H. Olsen var musikken for god til å ikke gjøre noe ekstraordinært med.

Olsen formet bandet FastLoaders, som med en vellykket folkefinansieringskampanje på Kickstarter, nå akter å gi ut et trippelalbum med velproduserte rock/metall-coverlåter basert på musikken i spilltrilogien.

Fra venstre: The Last Ninja 1-komponist Ben Daglish, keyboardist Kjetil Nossum, gitarist Jarle H. Olsen, The Last Ninja 2-komponist Matt Gray, bassist Tore Christer Storlid og trommeslager Bjarte K. Helland.
FastLoaders

I tillegg til albumutgivelsen, som vil være tilgjengelig både i digitalt og fysisk format, planlegger bandet å spille konsert i London i oktober, som vil bli filmet og sluppet på Blu-ray. The Last Ninja-komponisten Ben Daglish vil være til stede og spille på scenen med bandet.

LES OGSÅ: Vårt tilbakeblikk på The Last Ninja

Ikke enkelt å få rettighetene

Rettighetseier System 3 planlegger i disse dager en HD-oppussing av serien, og var til å begynne med skeptisk til musikkprosjektet. Originalt var navnet på albumutgivelsen The Last Ninja Musicology, men etter litt fram og tilbake og noen mindre misforståelser dem i mellom, fikk bandet grønt lys fra rettighetseierne til å fullføre prosjektet under navnet Ninja Musicology.

– Nå som alle juridiske fartsdempere er borte, er prosjektet i full bevegelse igjen og trenger din støtte, skrev bandet i en uttalelse i april.

Jarle H. Olsen er drivkraften bak prosjektet. Her opptrer han på Back in Time-festivalen i 2015 med bandet.
Jason Moon

I dagene som fulgte nådde de finansieringsmålet sitt, og nå akter de å ferdigstille albumet til slipp en gang i juni, forteller Olsen selv i samtale med oss.

Har ønsket å gjøre dette lenge

Olsen, som er godt kjent for norske progmetall-fans, har lenge tenkt på å gjøre noe med musikken i The Last Ninja.

– Jeg fikk idéen om å «metallisere» all musikken fra spillserien tilbake på 90-tallet, sier Olsen.

I tiden framover jobber bandet hardt med opptrykking av albumet og forberedelser til slippfesten i London. I tillegg sysler Olsen med flere andre Commodore 64-låter i metall-ånden, som skal være med på albumet «Progressive C64» til neste år.

Sjekk videoen under for å få et inntrykk av det ambisiøse prosjektet.

Siste fra forsiden