Lanseringsdatoen glipper for Overkill's The Walking Dead

Asia-lansering og ytterligere innhold utsetter skytespillet til 2017.

Skybound Interactive/Starbreeze

Det kommende skytespillet basert på The Walking Dead, utviklet av svenske Overkill Software, har blitt utsatt til andre halvdel av 2017. Det melder utviklerens morselskap Starbreeze Studios i en pressemelding.

Spillet, som går under navnet Overkill’s The Walking Dead, ble annonsert sommeren 2014 og skulle opprinnelig slippes på PC, PlayStation 4 og Xbox One en gang i år.

En ny samarbeidsavtale med den koreanske utgiveren Smilegate har imidlertid endret på programmet, og i pressemeldingen skriver Starbreeze at spillet utsettes for å best mulig kunne utnytte mulighetene samarbeidet byr på.

Teaser for Overkill's The Walking Dead. (Video: Overkill)

I hovedsak betyr dette at Overkill’s The Walking Dead vil lanseres samtidig i både Asia og i vesten, men ifølge svenskene vil de ekstra utviklingsmånedene også brukes til å skape mer innhold til spillet.

Stor avtale

Videre skriver Starbreeze at samarbeidet om The Walking Dead-spillet bare er en del av en langt større avtale som strekker seg hele ti år frem i tid.

Som del av samarbeidet investerer Smilegate 40 millioner dollar – snaue 350 millioner kroner – i det svenske selskapet, og vil i tillegg gi ut Overkills Payday 2 i Asia. Starbreeze får på sin side rettighetene til å utvikle en vestlig utgave av Crossfire, som lenge har vært et av de mest populære skytespillene i østen.

Activisions forsøk på å lage The Walking Dead-skytespill ble en skuffelse.

Siste fra forsiden