Led din egen steinalderstamme

Overlevelsesspillet Before sender oss tilbake til mammutenes tidsalder.

For noen år siden etterlyste vi flere spill satt til «ubrukte» historiske epoker, inkludert steinalderen. Derfor er det spennende å se indiespillet Before, hvor du må lede en gruppe steinaldermennesker i en forhistorisk verden full av farer.

Ikke akkurat The Flintstones

Menneske møter mammut. Det går ikke så bra for mammuten. (bilde: Bill Lowe)

Utviklerne beskriver Before som et overlevelsesspill, der det er en kamp å finne grunnleggende ting som mat og ly.

Stammen din må jakte og sanke mat hver dag, samtidig som de må passe på de yngste stammemedlemmene, kjempe mot elementene og forsvare seg mot farlige, ville dyr. Når man deler leveområdet med sabeltanntigere og hulebjørner er det å sove under en åpen himmel ikke nødvendigvis like koselig som det ser ut når Lars Monsen er på TV.

Men spillet handler om mer enn bare overlevelse. Når stammen din vokser og blir mektigere, endres måten de forholder seg til verden rundt seg. Maktstrukturer vokser frem og religiøse ritualer blir en viktigere del av hverdagen.

Spillet er under utvikling for Windows, MacOS og Linux, og utviklerne jobber mot en alfa-lansering. De ser også ut til å planlegge en folkefinansieringskampanje på Kickstarter i mai.

Det kommer mange spennende overlevelsesspill for tiden. I The Long Dark må du overleve i Alaskas ødemark uten teknologien vi normalt tar for gitt, i Dyscourse må du overleve etter en flystyrt på ei øde øy, og i Planet Explorers må du overleve på en fremmed klode.

Siste fra forsiden