Kan du overleve på en fremmed planet?

I Planet Explorers må spillerne bygge koloni på en fjern klode.

Pathea Games

Planet Explorers er et futuristisk sandkassespill hvor du må – ja, nettopp – utforske og kolonisere en utenomjordisk planet.

Slik skal man utforske fjerne planeter.

Handlingen følger en gruppe kolonister fra jordkloden, som krasjlander på planeten Maria i solsystemet Epsilon Indi. Uten ressursene fra koloniskipet sitt blir det en tøff jobb å overleve på planeten. Planeten har mengder av ulike landskapstyper, og både store og små beboere. Slett ikke alle er like begeistret for de nyankomne menneskene.

Som i Minecraft må du bygge ulike bygninger og andre hjelpemidler, men spillet har også et eget skaperverktøy som lar deg designe dine egne kjøretøyer og verktøy fra bunnen av.

Tre måter å spille på

Det er ikke bare fredelig på planeten Maria.

Spillet skilter med tre ulike måter å spille på. I historiemodus blandes action, eventyr, rollespill og til og med elementer av strategi, og spillerne får utforske et stort og forhåndsdefinert kart med massevis av utfordringer. Her er målet å holde kolonistene i live. Historiemodusen har en handling og en avslutning.

Eventyrmodus skiller seg fra historiemodus ved at den foregår i tilfeldige skapte miljøer, hvor også oppdragene du får genereres underveis. Her handler det om å overleve.

Sist ut er byggemodus, hvor du ikke behøver å engste deg for monstre eller andre fiender. Her er fokus i stedet på å bygge.

Idyllisk.

Spillet støtter flerspiller via LAN og internett, og spillerne kan velge om de vil spille mot hverandre eller i samarbeidsmodus. I flerspiller skal hver spiller også få mulighet til å ta med seg minst én gjenstand skapt i spillets skaperverktøy.

En uferdig versjon av Planet Explorers har vært tilgjengelig direkte fra utviklerne, men nå har spillet også havnet på den spennende «early access»-tjenesten til Steam. På spillets Steam-side har utviklerne lagt inn en liste over funksjoner som er i spillet nå, og funksjoner de planlegger å legge inn senere.

Planet Explorers støtter Windows, MacOS X og Linux. Mer informasjon kan du finne på spillets offisielle nettsted. Er du interessert i denne typen spill kan du også ta en titt på Defense Grid-skapernes nye spill, Windborne, som selv nylig fikk en «early access»-lansering.

Siste fra forsiden