Sandkassespill fra skaperne av kritikerroste Defense Grid

Windborne beskrives som et Miyazaki-aktig Disneyland.

Hidden Path Entertainment, studioet bak det populære tårnforsvarspillet Defense Grid: The Awakening, har annonsert et helt nytt prosjekt. Det heter Windborne, og skal lanseres i løpet av første halvår 2014.

Windborne beskrives som en sosial sandkasse der du må utforske en fargesprakende verden full av hemmeligheter og skatter, skape dine egne verktøy og gjenstander, og være med på å bygge en ny sivilisasjon.

– Vår visjon med Windborne er både enkel og enormt kompleks på samme tid. Vi vil lage en kreativ sandkasseverden som et slags Miyazaki-aktig Disneyland, med en uendelig mengde øyer fulle av eventyr som kan utforskes sammen med vennene dine, sier teknologisjef Michael Austin fra Hidden Path Entertainment i en pressemelding.

Mange muligheter

Spillet skal by på stor frihet og enten du vil bruke tiden din på å komme til bunns i mysteriet om den eldgamle rasen som eksisterte i spillmiljøene tidligere eller bare ønsker å samle inn ressurser og skape dine egne ting, kan du gjøre det.

Samtidig kan du bygge hjem til noen små vesener som kalles Jin, og hvis du forsvarer dem og lærer dem opp vil de finne måter å hjelpe dem på. Du kan også avle drager, og dermed få nye muligheter slik som å kunne fly.

Underveis ser du andre øyer sveve forbi, og du kan besøke dem og handle med spillerne som eier dem, hjelpe dem å bygge byene sine eller forsøke å angripe kopier av dem for å teste forsvarsverkene deres.

Selv om Windborne ikke er ventet ferdig før neste år, vil det lanseres på Steams «early access»-tjeneste før dette året er omme. Hidden Path jobber forøvrig også med en oppfølger til Defense Grid.

Les også: GlaDOS invaderer Defense Grid

Siste fra forsiden