I Dyscourse må du overleve etter en flystyrt

Den største utfordringen blir kanskje de irriterende turistene du er sammen med.

Dyscourse er et overlevelsesspill satt til en øde øy. Etter en flystyrt har en gjeng sære folk havnet i den situasjonen at de nå helst bør samarbeide for å komme seg levende gjennom dagene og ukene som følger, og nå er spørsmålet hvordan dette skal gå til.

Du spiller en kvinnelig overlever ved navn Rita, som ikke virker å være særlig begeistret for sine nye venner, men hvordan hun forholder seg til dem blir opp til deg. Du kan velge å spille på lag, og jobbe for fellesskapet. Alternativt kan du fokusere mest på deg selv, og ta de avgjørelsene du til syvende og sist tror gagner deg best.

Grafikkstilen er særegen.

Stor frihet og mange muligheter

Ifølge utviklerne hos Owlchemy Labs fokuserer spillet på måten du samhandler med de andre overlevende. Du blir stilt overfor vanskelige valg, og vil kanskje oppleve både vennskap og svik. Veien gjennom spillet avgjøres av det du foretar deg, og mekanismene skal oppfordre til gjenspilling.

Spillet byr også på elementer som utforskning, sniking og kamp, og du kan for eksempel jakte for å skaffe mat.

Owlchemy planlegger en betalansering på Steam i mai 2014. Spillet skal etter planen også lanseres i DRM-fri versjon. Utviklerne har også startet en folkefinansieringskampanje – spillet ser ikke ut til å være avhengig av at denne lykkes, men Owlchemy forteller at de ønsker å investere mer penger på finpuss og forbedringer før lansering.

Dyscourse skal komme til Windows, Mac OS X og Linux. Det er det første av flere planlagte spill i samme stil, og utviklerne vil bruke systemene de utvikler for å senere gi oss nye scenarier med andre figurer og utfordringer.

Dette er et av flere overlevelsesspill på vei – det folkefinansierte The Long Dark lar deg kjempe for livet i Alaskas ødemark, mens den kommende fullversjonen av Gods Will Be Watching byr på tøffe valg i ulike scenarier.

Siste fra forsiden