Kjemp for å overleve i Alaskas ødemark

The Long Dark foregår i en verden der teknologien har sluttet å fungere.

The Long Dark er et postapokalyptisk overlevelsesspill, men her er verden for en gangs skyld ikke ødelagt av mystiske epidemier eller zombieutbrudd. I stedet har en geomagnetisk superstorm ødelagt den teknologiske infrastrukturen og den vestlige verden står plutselig uten alle de moderne hjelpemidlene den er så avhengige av.

Spennende konsept

The Long Dark er et førstepersonsspill og vil skilte med en uvanlig grafisk stil. Du spiller William Mackenzie, en pilot som krasjlander midt i den vakre, men livsfarlige villmarken langs nord-vest-kysten av det amerikanske kontinentet. Den bitende kulden truer med å ta knekken på deg, og sultne ulver sirkler rundt flyvraket.

Hva er poenget med å overleve hvis ikke internett finnes lenger?

Om du klarer å overleve de første utfordringene møter du gradvis andre mennesker, og sammen må dere forsøke å overleve. Men det er slett ikke sikkert alle er like vennligsinnede; noen er villige til å gjøre hva som helst for å sikre seg og sine.

Underveis må du utforske miljøene på jakt etter både verdifulle ressurser og informasjon, og mestre både naturlige og menneskeskapte utfordringer. Vi loves både realistiske overlevelseselementer og moralske valg som påvirker historiens gang. Miljøene er svært åpne, og i tillegg til den historiedrevne kampanjen får vi en åpen overlevelsesmodus der du spiller uten historiemessige føringer.

Utviklingen foregår hos en ny spillutvikler som heter Hinterland Studio. Den består av veteraner fra ulike kjente studioer, som Volition, Sony Santa Monica, Riot Games og BioWare. De ønsker å lansere The Long Dark for Windows, Mac OS X og Linux, og i tillegg til å ha sikret seg penger fra Canada Media Fund vil de starte en folkefinansieringskampanje på Kickstarter den 16. september.

Les også: Anmeldelse av overlevelsesspillet Miasmata
Les også: Overlev i uhyggelige The Forest

Siste fra forsiden