Overlevelsesspill vokser seg stort

Det spennende gratisspillet Gods Will Be Watching får kommersiell utgave.

Gods Will Be Watching er et overlevelsesspill som opprinnelig ble laget i forbindelse med spillutviklerkonkurransen Ludum Dare 26. I originalversjonen er du lederen for en gruppe som har blitt strandet på en øde isplanet. Det er 40 dager til redningen kommer, og målet er at så mange som mulig skal overleve. For å overleve må gruppen din ha mat, varme og medisiner. I tillegg må du sørge for at den mentale formen til gruppemedlemmene dine er så god som mulig, for hvis ikke risikerer du at de klikker og stikker av.

Problemet er at du har svært begrenset med ressurser og tid, så det er kanskje ikke mulig å redde alle. Hvem er i så fall viktigst, og hvordan sikrer du at de overlever?

Spillet, som kan lastes ned gratis, fikk mye positiv oppmerksomhet etter Ludum Dare-lanseringen. Resultatet var at utviklerne bestemte seg for å lage en utvidet, kommersiell versjon med langt flere scenarier og muligheter. For å nå dette målet startet de en folkefinansieringskampanje på nettstedet IndieGoGo. Der har de til nå klart å samle godt over dobbelt så mye penger som det opprinnelige målet på 60 000 kroner.

Utgivelsesavtale.

Avtale med Devolver Digital

Nå økes budsjettet ytterligere. Utviklerne har nemlig sikret seg en avtale med den indie-fokuserte spillutgiveren Devolver Digital, som vil bringe spillet til PC og mobile plattformer i løpet av våren. Devolver har blant annet lovet at de vil matche det folkefinansierte beløpet, slik at spillets budsjett i praksis blir det dobbelte av hva IndieGoGo-kampanjen resulterer i.

Utviklerne lover at den endelige versjonen vil by på massevis av vanskelige valg og morale dilemmaer. Det å overleve er én ting, men det spiller også en rolle hvordan du velger å gjøre det. Men det skal ikke være noe rett eller galt i spillet, og det er kun du som til syvende og sist vil bedømme valgene du har tatt.

De nye scenariene inkluderer blant annet et der du spiller en gisseltaker, og et der gruppen din er infisert med et virus som vil drepe alle innen 48 timer med mindre du finner en løsning. Totalt loves vi seks scenarier, og over ti timer med spilletid.

Les også: Anmeldelse av overlevelsesspillet Miasmata

Siste fra forsiden