Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Lego Star Wars: The Skywalker Saga har omsider fått en slippdato

Samtidig meldes det om årevis med overarbeid hos utvikler TT Games.

Etter flere utsettelser har Lego Star Wars: The Skywalker Saga omsider fått en offisiell slippdato. Samlepakken kommer til PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S og Nintendo Switch den 5. april.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga lar deg spille gjennom ni forskjellige filmer.
Warner Bros.

Sammen med datokunngjøringen slapp Warner Bros. en ny trailer for spillet. Videoen – som du kan se over – viser hva spillere kan forvente når de ferdes gjennom de ni filmene fra Skywalker-sagaen.

Her venter blant annet et kampsystem med mer fokus på kombinasjonsangrep, forbedringer til sikting og skyting, samt mer av humoren som Lego-spillene er kjent for.

Overarbeid og utviklingstrøbbel

Avdukingen av slippdato kommer samme dag som en reportasje om omfattende overarbeid – såkalt «crunch» – hos utvikler TT Games.

Det er Polygon som har vært i snakk med både nåværende og tidligere ansatte hos selskapet. De forteller at ledelsen siden 2005 – da det opprinnelige Traveller's Tales ble grunnlagt – har brukt crunch som en planlagt arbeidsstrategi, og utviklere skal ha blitt presset til å jobbe opptil 80-100 timer i uka, med kun én fridag.

Overgangen til en ny og egenutviklet spillmotor – kalt NTT – skal også ha skapt problemer for arbeidet med Lego Star Wars: The Skywalker Saga. Manglende funksjonalitet i motoren, samt ledelsens ønske om å stadig inkludere nye elementer i spillet, var visstnok blant hovedgrunnene til de gjentatte utsettelsene.

TT Games har de siste årene fått inn ny ledelse, og ansatte forteller at arbeidsforholdene nå har bedret seg litt. Fremtidige prosjekter skal også bruke Unreal Engine i stedet for NTT.

LES OGSÅ: Warner Bros. avkrefter rykter om Hogwarts Legacy-utsettelse »

Siste fra forsiden