LEGO The Hobbit og LEGO The Lord of the Rings er fjernet fra digitale butikker

Warner Bros.

Oppdatering 15. januar: I en uttalelse til Eurogamer bekrefter Warner Bros. at spillene er borte for godt. Akkurat hvorfor kommer ikke frem, men utgiveren påpeker at de som allerede eier spillene fortsatt vil ha mulighet til å laste dem ned.

Opprinnelig sak følger.

I desember kunne du sikre deg først LEGO The Hobbit og deretter LEGO The Lord of the Ringsheltgratis. Tilbudet fra Humble Bundle-gjengen kan nå vise seg å ha vært et siste farvel med spillene, da begge har forsvunnet fra digitale butikker for både PC og konsoll.

LEGO-spillene basert på Ringenes Herre ser ut til å ha gått tapt i Daudemyrene.
Warner Bros.

I skrivende stund er det fortsatt mulig å kjøpe Lord of the Rings for PlayStation 3 via PlayStation-butikken.

Spillene ser ut til å ha blitt borte kort tid etter at overgangen til det nye året var et faktum. Det kan tyde på at det dreier seg om en lisensavtale som har løpt ut, spesielt med tanke på at spillene har lånt både replikker og musikk fra filmene til Peter Jackson.

Selv om du ikke lenger kan kjøpe spillene kan du fortsatt laste dem ned og spille dersom du allerede eier dem. Utgiver Warner Bros. Interactive Entertainment har så langt ikke kommentert saken.

Klossete moro

LEGO The Lord of the Rings kom opprinnelig ut i 2012, og tok spillere med på reisen til Frodo og de andre heltene i ringens brorskap. Spillet leverte en spennende åpen verden, som vår anmelder satte stor pris på.

– LEGO: Lord of the Rings er en av de bedre spillopplevelsene jeg har hatt basert på J. R. R. Tolkiens verden. Midgard er nydelig gjenskapt, og grafisk er dette spillet overlegent sammenlignet med tidligere LEGO-spill fra Traveller’s Tales. Lyden i spillet er naturlig nok også av høy standard, i og med at alt er hentet fra filmene, konkluderte Gøran Solbakken.

Spillet basert på The Hobbit-filmene led en litt annen skjebne, takket være dets manglende slutt. Tilleggsinnholdet som skulle runde av trilogien kom aldri ut, og fans ble i stedet sittende med et uferdig produkt som likevel imponerte oss med humor og sjarm.

– LEGO: The Hobbit er et godt LEGO-eventyr, som har tonnevis av sjarme, humor og fargerike figurer. Spillbarheten er som vanlig god, og de mange ulike egenskapene danner bakteppet for interessante gåter og fysiske sammenstøt med LEGO-klosser. [...] Slik det står nå er opplevelsen god, men det føles ukomplett, og det er vanskelig å møte Bilbos to LEGO-eventyr uten å savne det tredje og siste, skrev Espen Jansen.

Selv om spill forsvinner er de ikke nødvendigvis borte for alltid.
Alan Wake kom nylig tilbake til Steam »

Siste fra forsiden