Lever fremdeles

Beyond Good And Evil 2 og I Am Alive er fortsatt under utvikling.

Ubisoft får mye oppmerksomhet for tiden. Mest av alt fordi det etterlengtede Splinter Cell: Conviction har blitt utsatt igjen– man kan nesten begynne å lure på om spillet noen gang vil komme ut. Men Ubisoft har gode nyheter å by også. Oppfølgeren vi alle har siklet etter siden vi så den første traileren (se nedenfor) er fortsatt under utvikling, til tross for ryktebørsens hardnakkede prognose om at spillet er kansellert. Vi snakker selvsagt om Beyond Good And Evil 2.

Ikke frosset

Franske spilljournalister klarte å trenge Ubisoft-sjef Geoffro Sardin opp i et hjørne nå nylig. Han kunne forsikre om at spillet fortsatt er i utvikling. Til nå vet vi lite om spillet, annet enn at vi loves en kontinuitet i forhold til det første spillet og at karakterene vi ble så glad i er tilbake igjen.

Beyond Good And Evil ble sluppet til konsollene av den forrige generasjon i 2003. I dette spillet ble vi kjent med journalisten Jade og hennes venner og familie, deriblant grisen Pey'j, som på et eller annet muligens forstyrrende er Jades onkel.

Jade svinger sin pinne med stil i kinkige situasjoner, men av og til er det umulig for selv den mest veldreide reporter å dytte seg frem med makt. Da måtte Jade ta seg forbi fienden usett, for så å dra frem fotoapparatet og knipse frem beviser som kunne sette en stopper for skurkenes mange konspirasjoner.

Fra Beyond Good And Evil

Spillet var et ekstremt friskt pust og ble klappet frem av et nærmest samlet spillpressekorps. Spillet gjorde det aldri særlig godt salgsmessig, muligens på grunn av det fra utsiden noe sære konseptet. Men når vi snakker kultklassikere fra dette millenniet kommer man ikke utenom Beyond Good And Evil.

I Am Alive!

Dette er likevel ikke alt Ubisoft har å by på. Actionspillet I Am Alive lever også i beste velgående, ifølge den samme franskmannen. Lite vites om dette spillet foreløpig, annet enn at vi blir servert et post-apokalyptisk Chicago, hvor man blant annet overlever ved å skremme bort fiender med en pistol uten kuler.

Toppmann i Ubisoft, Yves Guillemot, kan også gå god for at spillet er under full utvikling. Han røper til CvG at spillet har blitt revitalisert kraftig, og at skytespillet tar i bruk spillmotoren til Splinter Cell: Conviction. I Am Alive skal forhåpentligvis lanseres i løpet av 2011.

I dette intervjuet kunne Guillemot i tillegg bekrefte at et nytt Ghost Recon definitivt er godt på vei. Han gikk så langt som å si:
– Spillet er så imponerende at det konkurrerer med Assassin’s Creed som vårt største spill i regnskapsåret 2011.

Hvilket Assassin’s Creed det er snakk om kan sies å være litt uklart, ettersom det foreløpig titulerte Assassin’s Creed 3 visstnok skal slippes innen utgangen av regnskapsåret 2010.

(Kilde: CvG)

Les også
Klar for en festmåned på Xbox Live?

Siste fra forsiden