Anmeldelse

Looney Tunes: Back in Action

En magisk diamant med skumle egenskaper er på avveie og ettersom en ond konsernsjef med stormannsgale planer er på jakt etter den, må verden atter en gang reddes. Man skulle tro dette var en for stor oppgave for én helt, og i dette spillet har utviklerne vært helt enige i det.

Side 1
Side 2

Denne gangen er det nemlig to helter som skal samarbeide om den krevende oppgaven, og det er de gode gamle tegnefilmgærningene Daffy og Snurre. Looney Tunes: Back In Action er et tradisjonelt plattformspill som henter handlingen fra filmen med samme navn, og din oppgave er å styre de to figurene gjennom mange strabaser i jakten på den magiske diamanten.

To må man være
Det mest originale med dette spillet er muligheten til å bytte mellom Snurre og Daffy når som helst ved å trykke på en knapp. Poenget med figurbyttingen er at hver figur har sine unike egenskaper og mange av oppgavene kan bare utføres av den ene. Snurre kan hoppe høyt og grave etter skatter i løs jord mens Daffy kan sveve gjennom luften et kort stykke og bevege seg i vann. Du må ha med deg både Snurre og Daffy gjennom alle brettene i spillet, og heldigvis finnes det en snarvei for den som blir stående igjen. Hvis du går bort til en blå postkasse og denger den kommer straks den andre figuren til det stedet du er. Postkassene fungerer også som midlertidige lagringspunkter underveis i spillet, noe som innebærer at når figuren du spiller med mister all helse blir han satt tilbake til den siste postkassen han passerte.

De to hovedpersonene får etter hvert mye å henge fjærene/labbene i. Til å banke fiender og smadre saker og ting har de med seg hvert sitt våpen. Snurre svinger en diger klubbe og Daffy trakterer en stekepanne, og i tillegg til å bruke disse våpnene kan de utføre rulleangrep og krafthopp ovenfra. Bare ett våpen pr. figur kan virke litt puslete i forhold til for eksempel Ratchet & Clanks arsenal, men dette veies noenlunde opp med muligheten til å ta på seg kostymer. Rundt omkring kan heltene plukke opp kostymer som gjør at de får helt nye egenskaper.

For eksempel er et av kostymene en cowboydrakt som trengs for å utføre en duell mot en vakt som sperrer en dør og et annet kostyme er en spiondrakt som gjør at du kan se objekter som ellers er usynlige. Kostymene er tidsbegrenset og altså tilpasset spesielle utfordringer. En annen type midlertidige hjelpemidler er høner ("Hen grenades") og Yum-yums, som faktisk er bomber i dyreskikkelse. Du plukker dem opp, kaster dem av gårde og så eksploderer de med et kraftig brak. Det er litt synd at de ikke kan brukes til noe annet enn å skyte på blinker.

Det er diverse objekter å samle på i Looney Tunes: Back In Action. Først og fremst skal du samle penger i form av mynter, seddelbunker og gullbarrer. For pengene kan du kjøpe kostymene som du trenger for å løse oppgaver, og du trenger en viss sum penger for å kunne gå videre til neste verden. Andre samleobjekter er små statuer og esker med fuglefrø, og finner du alle disse objektene i hver verden får du premier.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden