Anmeldelse

Looney Tunes: Back in Action

En magisk diamant med skumle egenskaper er på avveie og ettersom en ond konsernsjef med stormannsgale planer er på jakt etter den, må verden atter en gang reddes. Man skulle tro dette var en for stor oppgave for én helt, og i dette spillet har utviklerne vært helt enige i det.

Side 1
Side 2

Små men innholdsrike verdener
Spillet inneholder fem verdener inndelt i diverse brett. Du skal blant annet til et filmstudio, til Louvre-museet i Paris og til en hemmelig forskningsstasjon. Hver verden har fire eller fem hovedutfordringer, som må løses før du kan komme videre til neste verden. Dessuten er det fire bonusutfordringer i hver verden. Når du klarer en utfordring får du en liten ape i premie, og målet med spillet er å samle et visst antall av disse apene for til slutt å kunne utkjempe selve finaleoppgjøret. Disse apene fungerer også som spillets lagringsopplegg, hvis du ikke har klart brettets apeutfordring må du starte brettet helt på nytt neste gang du spiller.

Brettene er passe store med mye variasjon og fargerike omgivelser, akkurat slik det skal være i et spill basert på et tegnefilmunivers. Med passe store mener jeg at de ikke er så store i areal men de er veldig innholdsrike og dermed behøver du ikke å gå så langt for å finne noe å gjøre. Grafikken er fin og særlig Daffy og Snurre er flotte å se på. Spillet inneholder mye humor i form av snåle figurer og artige lydeffekter. Når du for eksempel slår til et eller annet som ikke går i stykker blir figuren stående og riste akkompagnert av en passende "boooiing"-lyd.

Figurene snakker akkurat slik man er vant til fra tegnefilmene og særlig Daffy strør om seg med vittige kommentarer. Akkurat dette vil dessverre de yngste spillerne gå glipp av siden spillet kun har engelsk tale. Det er mange forskjellige fiender i spillet, og noen er standard vakter/roboter mens andre er mer originale. For eksempel plages heltene stadig av innpåslitne turister som løper etter dem for å ta bilder.

Underveis vil du finne mange minispill. Et eksempel på dette er de faste bonusspillene i hver verden hvor du skal styre prærieulven som sittende på en rakett forfølger bipbip-fuglen gjennom tett trafikk i stadig villere fart. Looney Tunes: Back In Action er av den typen spill som kan spilles av barn i alle aldre. Det er lett å komme i gang med for de miste samtidig som det gir en heftig utfordring for de som vil runde spillet. Alt det visuelle er selvfølgelig koselig og barnevennlig men det finnes også elementer som bare de mer voksne spillerne kan få med seg. Når vaktene går rundt og sier "Go on, make my day" tenker nok mange på en ikke akkurat barnslig film med Clint Eastwood i hovedrollen.

Og så de dårlige nyhetene
Det er et par elementer i Looney Tunes: Back In Action som hindrer det fra å få en høy karakter. Det største problemet er et veldig frustrerende kamera. Det beveger seg tregt, legger seg ofte bak hindringer i brettet og når Snurre eller Daffy står i nærheten av en vegg blir kameraet låst i en eller annen upraktisk vinkel. Dette er særlig plagsomt når du skal utføre de mange hoppeutfordringene ettersom du ofte ikke ser hvor du hopper.

Det andre problemet med spillet er at det til tider er temmelig vanskelig. Hopping mellom plattformer må som regel utføres 100 prosent presist, og når det skal hoppes over mange plattformer uten lagring i mellom kommer frustrasjonen fort. Noen av minispillene er også vriene, særlig bonusspillene med prærieulven som kjører rakett i trafikken. Du behøver ikke løse alle utfordringene for å komme til finaleoppgjøret i spillet, men du må uansett igjennom noen skikkelige tålmodighetsprøver. I en av utfordringene skal du først ha med deg begge figurene gjennom en lang hinderløype som består av hopping på plattformer høyt over gulvet. Plattformene forsvinner eller beveger seg innen kort tid. Deretter kommer du til et hektisk minispill hvor Snurre skal bruke en laserkanon med klønete kontroll mot en flom av romvesener. Klarer du ikke dette er det tilbake til start og du må gjøre all hoppingen om igjen.

Konklusjon
Looney Tunes: Back In Action er et stort sett godt gjennomført plattformspill med mye variasjon, humor, god lyd og fin grafikk. Brettene er passe store og stappet med samleobjekter og morsomme oppgaver. Dessuten fungerer opplegget med to helter fint. Dessverre skjemmes spillet av et dårlig kamerasystem og høy vanskelighetsgrad på en del av utfordringene.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden