Må kutte ned Lost Planet 2

Capcom-produsent griner over plassbegrensinger på Xbox 360.

De endeløse diskusjonene om hvilken konsoll som er best har tidvis handlet om Playstation 3 sine Blu-ray-platers evne til å lagre 50 GB kontra Xbox 360 sine DVD-plater med knappe 8,5 GB lagringsplass.

Så langt har det ikke vist seg som noe betydelig problem for forbrukere i praksis, tross at enkelte spill, som Mass Effect 2, har blitt sluppet på to eller flere DVD-plater.

Anmeldelse: Mass Effect 2

Nå kaster derimot Lost Planet 2-produsent Jun Takeuchi litt ekstra bensin på bålet, og hevder at plassbegrensningene fører til betydelige kutt i Xbox 360-utgaven av Lost Planet 2.

– Denne gangen måtte vi virkelig kutte betydelige mengder innhold, og mot slutten måtte vi slåss med plassbegrensningen, fortalte Takeuchi i et intervju med japansk presse.

Takeuchi hevder utviklerne var på grensen til å begynne å grine mens de foretok kuttene som måtte til for å få det til å passe på en DVD-plate, men holder muligheten åpen for at innholdet kan legges ut for nedlasting på et senere tidspunkt.

Les også: Tilbake til snøplaneten

Hvorfor Takeuchi og gjengen ikke bare kunne spre innholdet over flere plater sies det ingenting om.

Skytespillet Lost Planet 2, som lar deg ri tobeinte mekaniske udyr, tar deg med tilbake til snøplaneten E.D.N. III hvor store klimaendringer har ført til en ny variasjon i kalde og varme miljøer. Spillet når norske butikkhyller 21. mai, både til Playstation 3 og Xbox 360.

Tror du Capcom-utviklerne er vanskelige, eller er DVD-formatet blitt en virkelig ulempe?

Anmeldelse: Lost Planet: Extreme Condition

(Kilde: Kotaku)

Siste fra forsiden