Majesco kutter i virksomheten

Utgiveren bak Psychonauts og Bloodrayne har valgt å trekke seg ut av fullprismarkedet, samtidig som de har kansellert to kommende spill.

Den amerikanske utgiveren Majesco så for en stund ut til å virkelig kunne presse seg inn blant de store selskapene i industrien. I løpet av fjoråret gikk ting imidlertid ikke helt som selskapet hadde håpet. På tross av en stor reklamekampanje og svært gode kritikker ble det som mange ser på som et av fjorårets beste spill, Psychonauts, en total flopp på markedet.

Andre viktige satsninger, som Advent Rising, solgte også dårligere enn forventet. Majesco har nå tatt konsekvensene av dette, og kunngjort at de er i ferd med å forlate deler av spillmarkedet. I fremtiden vil de kun fokusere på håndholdte spill og lavprisspill, og i den forbindelse har de kansellert to kommende titler.

De kansellerte spillene er Taxi Driver og Demonik. Taxi Driver var en spillmatisering av den klassiske filmen ved samme navn, mens Demonik var et skrekkspill basert på et konsept skapt av forfatteren Clive Barker. For en tid tilbake solgte selskapet to andre kommende spill, Ghost Rider og The Darkness, til en annen utgiver.

For øyeblikket vet vi ikke hva som skjer med resten av 2006-porteføljen deres, som inkluderer det spennende spillet Jaws Unleashed, der du får rollen som en stor, hvit hai som har fått smaken på blod. Majesco har også fortalt at de har blitt nødt til å si opp 20 prosent av de ansatte i selskapet. Mer spesifikk informasjon finner du i pressemeldingen deres.

Siste fra forsiden