Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Kom mai, du skjønne milde med alle dine mobilspill.

Espen Jansen/Gamer.no
1: Side 1
2: Side 2

Spellsword Cards: Origins

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: One Up Games

Last ned Spellsword Cards: Origins: iOS, Android. Pris: Gratis.

Spellsword Cards: Origins er rollespill og kortspill blandet i en god, om ikke superoriginal pakke. Her skal du utforske en verden, samle sammen gode og dårlige kort, og prøve å bekjempe fiendene og sjefskampene som dukker opp.

Du gjør dette ved å spille kort, noe som koster enten mana eller helsepoeng. Det er en masse ulike taktikker for å løse dette, noe som varierer utifra hvilke kort du velger å ta med deg, kjøpe eller kvitte deg med, og hvilken klasse du spiller. Noen kort er unike for hver klasse, og det lønner seg å lære hva du får, og hvordan de passer inn med resten.

Den visuelle stilen er gjennomført, menyene og alt du trykker på godt tilpasset mobil, og det samme er lengden på en spilløkt. Det er mye å like her, og det er deilig å spille et kortspill som kun fokuserer på enspiller og historie, og ikke online mot andre spillere.

Sinkr 2

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Wahler Digital

Last ned Sinkr 2: iOS, Android. Pris: 22 kroner.

Sinkr2 fortsetter og utvikler på det første spillet, og det gjør alt og mer på en bedre måte. Det er fortsatt et minimalistisk spill, der du skal flytte små rundinger inn i tomme rundinger. Og du gjør dette ved å dra de over skjermen med digitale tau og kroker.

Men det kompliserer seg fort når krokene fester seg i hverandre, og du får masse tall, masse tomme og masse fulle rundinger på skjermen. Heldigvis er det ikke tidspress her, og litt prøving og feiling må kanskje til på brettene, men den deilige mestringsfølelsen kommer fort når du ser og greier å løse det.

Enkelt, passer perfekt til kortere eller lengre økter, og akkurat det jeg vil ha i et mobilspill.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Golf Blitz

Sjanger: Sport, online
System: iOS, Android
Utvikler: Noodlecake Studios

Last ned Golf Blitz: iOS, Android. Pris: Gratis.

Golf Blitz er kanskje det morsomste flerspiller-mobilspillet jeg har spilt på veldig lenge. Det er fra samme studio som har laget Stickman Golf-spillene, så da vet du i det minste at de kan det de driver med.

Her matches du sammen tre andre spillere, og målet er selvsagt å få ballen i hullet. Det morsomme er at alle gjør det samtidig, og dermed kan du virkelig stikke kjepper hjula til motstanderne dine. Spesielt kaotisk blir det hvis mer enn to personer befinner seg på greenen for å putte samtidig.

Alt fungerer perfekt i Golf Blitz. Kampene er akkurat passe lange, banene er varierte og byr på sine utfordringer, og seier eller tap er aldri langt unna. Herlig moro flerspiller du definitivt burde sjekke ut, uansett om du liker golf eller ikke.

Kingsman: The Secret Service

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: YesGnome

Last ned Kingsman: The Secret Service: iOS, Android. Pris: Gratis.

Spill basert på filmer skjer med varierende hell, men i den senere tid har vi sett flere gode spill basert på filmer. Heldigvis for oss er Kingsman et av disse, og smarte designvalg gjør at spionspillet er morsomt fra start til slutt.

Du spiller som Eggsy, hovedfiguren fra filmene, og du hakker, sparker og skyter fiender på samme måte som i filmen, med omtrent det samme nivået med blod og gørr. Du gjør dette ved å hoppe unna fiendens angrep, for så å feie de bort med egne angrep når tiden bremser litt.

Det at du får litt bedre tid gjør at litt kjipe kontroller, som er litt upresise, ikke betyr like mye, og når du blir vant til dette feier du over skjermen som en virvelvind av død og fordervelse. Det er moro, det er teit, og det bare funker.

Jumpgrid

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Ian MacLarty

Last ned Jumpgrid: iOS. Pris: 33 kroner.

Jeg elsker Jumpgrid. Jeg hater Jumpgrid. Dette er presisjonsplattform blandet med tidspress, der du i tillegg må lære mønstre og se løsninger kjapt. Ikke bare bare for en aldrende mann, men jeg mildt sagt imponert over Jumpgrid.

Hele målet med spillet er å samle sammen noder til det åpner seg en portal til neste brett. Spillet foregår på et rutenett, og du hopper frem og tilbake ved å sveipe, og kun det. Det er ikke noe annet som skjer, men måten du utfordres som spiller er nydelig.

Utvikleren er aldri redd for å pushe nye utfordringer på deg, og brett som ser umulige ut kan du fort blåse igjennom på fem sekunder hvis du treffer skikkelig. Det er så enormt deilig når det klaffer, og Jumpgrid er enda et spill fra mai jeg kommer til å spill og huske i lang tid. Få det spilt!

Sjekk hvilke ti spill vi mener er de beste mobilspillene i april»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden