Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens beste mobilspill

Det ruller inn godbiter både til Android og iOS.

Townscaper.
Side 1
Side 2

Disney Wonderful Worlds

Sjanger: Match 3, simulasjon
System: iOS, Android
Utvikler: Ludia

Last ned Disney Wonderful Worlds: iOS, Android. Pris: Gratis.

For de som ikke vet det, så er Match 3-spill sjangeren de aller fleste har vært innom på et eller annet tidspunkt. Tenk Candy Crush så vet du hva vi snakker om.

Akkurat den delen av Disney Wonderful Worlds er ganske etter boka. Fungerer greit, men ikke noe banebrytende her. Men det er premiene du får, og hva du kan gjøre med de jeg liker best i dette spillet.

Her skal du nemlig bygge din egen fornøyelsespark. Og du bygger det med premiene og tingene du får ved å spille spillet. Det er gøy, det ser pent ut, og masse av de kjente figurene og universene fra Disney er med. Dette har både dattern min på 6 år og jeg kost oss med, hver for oss og sammen.

Girl Cafe Gun

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: BILIBILI

Last ned Girl Cafe Gun: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

Enda et spill denne måneden der du skal samle sammen figurer med høyest mulig stjernerating. Girl Cafe Gun er også en del gacha blandet med en god dose isometrisk skyteaction.

Og det er actiondelen av spillet jeg liker mye mer enn jeg hadde forventet når jeg lastet det ned. For det er faktisk ganske moro å rydde brett etter brett fritt for fiender med laget mitt. Du styrer et lag heltinner som må ut på en endeløs rekke med oppdrag for å rydde byen for fiender. Kontrollene er gode, og tempoet i kampene er bra balansert og akkurat passe i forhold til utfordringene du møter på underveis.

Innimellom der er det masse andre systemer du også kan bruke tid på. Her må forholde til alle heltinnene pleies, du kan gi gaver, og det er masse historie og dialog. Det er overraskende mye innhold her, men det er også litt vel mye unødvendig underveis.

Uansett et stødig og morsomt actionspill.

Tears of Themis

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: MiHoYo

Last ned Tears of Themis: iOS, Android. Pris: Gratis.

I dette spillet skal du kombinere det å være en ny advokat/etterforsker i et nytt firma, samtidig som du prøver å finne kjærligheten til en av fire interesserte menn.

Du spiller som en anonym figur, men har din egen historie, og er absolutt ikke så sjelløs som mange ansiktsløse hovedfigurer kan være. Tiden din bruker du på å avhøre kunder eller mistenkte, du snakker med kollegaer eller du er på åstedene til sakene du skal ha i retten. Det er en morsom og variert gameplay-loop i spillet, og flere andre småspill krydrer også opp.

Hovedmålet er å finne kjærligheten, og dette gjøres i all hovedsak ved å rett og slett bruke tid med en eller flere av de fire mennene. Det er morsomt og velskrevet, med masse stemmeskuespill underveis. Tears of Themis er enda et nydelig spill på månedens liste. Annerledes, vellaget og enkel anbefaling.

The Lord of the Rings: Rise to War

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Netease

Last ned The Lord of the Rings: Rise to War: iOS, Android. Pris: Gratis.

Rise to War er et offisielt lisensiert strategispill fra Netease. Her tar du kontroll over det litt større bildet i Middle-Earth, og skal bestemme over hærene, sørge for at de onde styrkene ikke vinner og at de gode seirer. Akkurat som i filmene da, på en måte.

Strategidelen er stor og ganske kompleks, med masse enkeltdeler som skal styres sammen slik at det blir mest mulig effektivt, og at du greier å stå imot de onde fiendene dine. Du må bygge opp byene dine, du må oppgradere bygningene, du må prøve å erobre mer og mer av det store kartet. Men samtidig ikke bite over for mye, da kan du bli angrepet uten å være klar for det.

I tillegg må det samles, rekrutteres og trenes opp hærstyrker til å kjempe kampene dine. Du bestemmer hvem som leder styrkene mellom mange kjente og kjære figurer som ligner forbausende mye på filmene. I det store og hele så er den tekniske utførelsen av spillet utrolig imponerende. Ikke bare figurene, men også videoklippene, byene og landskapene ser nydelig ut.

Morsom strategi med mange timer innhold, og også mulighet for å teste deg mot andre spillere om du ønsker det.

Townscaper

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Oskar Stålberg

Last ned Townscaper: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Townscaper er det minst spillete spillet jeg har spilt på veldig lenge. Men det er også det mobilspillet jeg tror jeg har spilt mest, i hvert fall siden det kom ut på iOS og Android.

Her skal du enkelt og greit bygge deg din egen by. Det er ingenting som må styres, det er ingen oppgaver. Du trykker på skjermen, og en gate, et hus eller noe annet dukker opp. Det er spillet selv som bestemmer hva som kommer, du kan bare styre noen fargevalg. Det er intuitivt og enkelt, og du får en deilig respons, både med lyd men også visuelt.

Her er det egentlig bare å sette på et deilig album, en god podcast eller noe annet, og så trykke deg til et eller annet som blir en by. Det er så deilig avslappende, og det er så gjennomført til fingerspissene. Dette kommer jeg til å spille i lang tid framover.

Side 1
Side 2

Les også

Siste fra forsiden