Feature

Mobilspill (iOS, Android, Windows Phone)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Her Story er en av årets beste spillopplevelser.

Hovedpersonen i Her Story.
Sam Barlow
1: Ny side
2: Side 2

Sommeren er kommet. Det er tid for sol, solkrem, is og grilling i hele Norges land. Fram med strandutstyret, og for all del pass på å laste ned et par gode mobilspill du kan kose deg med ute under solen.

Heller ikke denne måneden har det manglet på gode mobilspill, som atter en gang beviser at det er en plattform for gode opplevelser.

Her Story er et spill uten sidestykke og blant de aller beste jeg har spilt det siste halve året, og Transistor er helt klart et må-ha-spill på mobil eller nettbrett.

LEGO Batman 3: Beyond Gotham

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Warner Bros

Last ned LEGO Batman 3: iOS. Pris: 49 kroner.

Jeg har to våpen!

LEGO Batman 3: Beyond Gotham beveger seg ikke veldig langt forbi den velkjente formelen videospill satt til LEGO-universet følger. Du skal knuse klosser, bygge de opp igjen og kjempe mot en hel haug med forskjellige fiender.

Denne ganger reiser du imidlertid ut av Gotham. Det bærer opp i verdensrommet for å stoppe superkjeltringen Brainiac og alle hans medhjelpere. Det er gøy å se så mange kjente steder fra DC-universet i spillform. Man besøker blant annet vakttårnet og hjemmebasen til Justice League. Humoren og alle nikk til heltene treffer nok blink hos alle superheltfans.

Kampene er som i alle andre LEGO-spill, du slår fiender til de oppløses i biter. Nytt i år er en kontringsmekanikk noe i likhet med det vi har sett i Arkham-serien til Rocksteady. Den utnytte dessverre ikke veldig bra, og forsvinner litt i alt annet. Gåtene man møter på er stort sett gode, men man kjenner etter hvert igjen løsningene da variasjonen ikke er enorm.

LEGO Batman 3: Beyond Gotham er et solid spill i serien som overhodet ikke finner på noe nytt.

Tales From Deep Space

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android (Kun Fire Tablet)
Utvikler: Amazon Game Studios

Last ned Tales From Deep Space: iOS, Android. Pris: 69 kroner.

Vakkert, og tidvis vanskelig.

Tales From Deep Space er det tredje og hittil beste spillet fra spillsatsningen til Amazon. Her skal du styre en robot og en astronaut fanget i en romstasjon. Du veksler mellom å styre de to figurene, og sammen må de greie å løse en hel rekke med gåter for å komme seg ut.

Du styrer ved å dra fingeren i en retning på skjermen. Det fungerer greit, men kan til tider oppleves litt upresist og klønete. Gåtene har stort sett en ganske logisk og grei løsning, og utfordringsnivået er godt balansert.

Grafikken og animasjonene i spillet er flotte, og det har en passende visuell stil. Tales From Deep Space er et humoristisk og lettbeint eventyr der de to hovedfigurene står i fokus.

Dette er et vellaget og underholdende mobilspill fra det nyetablerte spillselskapet til Amazon. Litt i korteste laget, men de timene med spill man får er vel verdt pengene.

Warhammer 40,000: Armageddon

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Slitherine Software

Last ned Warhammer 40,000: Armageddon: iOS. Pris: 189 kroner.

Brunt og atter brunt.

Warhammer er et univers mange har hørt om, eller til og med spilt, enten i form av brettspill eller videospill. Warhammer 40,000: Armageddon er opprinnelig et PC-spill som nå har funnet veien over til mobilformatet.

Det er et turbasert strategispill der du skal manøvrere dine egne styrker rundt på ulike kart. Det finnes mange ulike enheter man skal sende ut i kamp, og det er mye å lære seg. Selv om spillet har en god opplæringssekvense var det mye jeg allikevel ikke kunne godt nok når den var ferdig.

Det største problemet med spillet er manglende, eller tidvis godt gjemt informasjon om styrkene dine. Hva er de gode på, hva er de dårlige på og hvilken rekkevide de ulike våpnene de ulike enhetene har. Grafikken er også langt ifra det beste man har sett, både i dette formatet og på denne typen spill.

Uansett er dette et solid strategispill som byr på en god utfordring. Stemmeskuespillet er overraskende godt og historien underholder mye mer enn jeg hadde ventet fra denne typen spill.

Her Story

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Sam Bralow

Hovedpersonen.
Sam Barlow

Last ned Her Story: iOS. Pris: 49 kroner.

Her Story er uten tvil denne månedens, og kanskje til med årets mest fascinerende og trollbindende spill. Her ser vi historien til Hannah Smith utspille seg via et gammel politidataprogram kalt LOGIC.

Dette systemet gir alle videoklipp fra avhørene av Hannah emneord man kan søke på. Alle ord hun bruker knyttes til nevnte video, og dermed er det opp til hver enkelt spiller å søke på de rette ordene for å samle trådene.

I løpet av et av de korte videoklippene som kommer opp nevner Hannah Glasgow kanskje et klesplagg eller en telefon, og dermed har du et lite tips til hva du skal søke på neste gang. Noen søk gir ingen treff, mens andre gir så mange at du må spesifisere nærmere.

Her Story er et av de aller første spillene der jeg aktivt har notert ned ting jeg kommer på slik at jeg ikke skal glemme det. Skuespilleren som portretterer Hannah gjør en formidabel jobb med å nyansere og vise ulike sider av denne mystiske damen.

Et spennende, annereledes og utrolig bra spill som virkelig vekker etterforskertrangen i spilleren. Et av årets aller beste spill, uavhengig av sjanger.

Game of Dragons

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS
Utvikler: G5 Entertainment

Mye å rote igjennom. .

Last ned Game of Dragons: iOS. Pris: Gratis.

Game of Dragons er i bunn og grunn et spill der du skal stirre på ulike nivåer og prøve å finne skjulte gjenstander. Det er rolig og bedagelig, og gir et godt avbrekk til mange av de mer stressende og intense mobilspillene som finnes.

Den visuelle stilen er enkel, men de ulike områdene man befinner seg i er alle pene å se på. Lydsporet til spillet sklir gjennom nivå etter nivå og gir en ytterligere beroligenede følelse. Du har overhodet ikke dårlig tid, her står du fritt til å bruke så lang tid du bare vil på de ulike gåtene du står ovenfor.

I tillegg til å manøvrere rundt og lete etter gjenstander er det enkle gåter som må løses. Det er en historie som fortelles, men manglende stemmeskuespill hindrer denne i å bli særlig interessant.

Game of Dragons er et godt alternativ til alle de masete, støyende mobilspillene som finnes der ute. Det blander Myst med The Room, bare på en mye enklere måte.

1: Ny side
2: Side 2

Siste fra forsiden