Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

La oss se om 2018 kan gi oss like mange gode spill som fjoråret.

1: Side 1
2: Side 2

Pathfinder Duels

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android (Steam)
Utvikler: 37Games

Last ned Pathfinder Duels: iOS, Android. Pris: Gratis.

Det ser kanskje enkelt ut..

I Pathfinder Duels skal du utkjempe en kamp mot en motstander. Dette foregår på et spillerbrett med 12 ruter, der seks er dine, og seks tilhører motstanderen. For hver tur kan du legge ned ulike kort, som koster mana (på samme måte som Hearthstone).

I likhet med nevnte konkurrent får man også mer mana å rutte med for hver runde, som gjør at man kan spille de store, heftige kortene først senere i en kamp. Måten man får ned helsen til motstanderen på er å legge ned et kort i en kolonne, og håpe at ikke motstanderen legger ned et kort der. Da angriper du og tar helse fra fienden din.

Det er enkelt og velkjent, men det er kortene og variasjonen i spillestil og taktikk som gjør dette så morsomt. Kampene er raske og gjøres unna i løpet av ikke veldig mange minutter, og det passer perfekt til en runde eller tre på mobilen.

Godt alternativ til Hearthstone eller andre spill i samme sjanger.

Slime Pizza

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Neutronized

Last ned Slime Pizza: iOS, Android. Pris: Gratis (Kan betale for å slippe reklame)

Slime Pizza er et spill om en slimklump som prøver å komme seg fra A til B i noe som ser ut som et romskip. På vei dit må du plukke opp pizzastykker, som igjen brukes for å låse opp sjekkpunkter underveis. Ikke tenk på det, bare la historien være som den er.

Det er nemlig plattformingen som gjør dette spillet verdt å spille, ikke den fantastiske historien. Du styrer denne slimklumpen, og det gjøres ved å trykke og dra, slik at den kaster seg til neste overflate og fester seg der. Kontrollene er litt upresise, men det er også med meningen, da det er en slimklump du styrer.

Slime Pizza er vanskelig, du kommer til å dø mye, og prøving og feiling er en del av opplevelsen. Det er morsomt å løse utfordringene, og det er alltid deilig når man får samlet sammen nok pizza til å låse opp det neste sjekkpunktet.

Les også
Snart kan du innta EVE Online-universet på mobilen

Super Fancy Pants Adventure

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Kongregate

Last ned Super Fancy Pants Adventure: iOS. Pris: 55 kroner.

Super Fancy Pants Adventure er et av de kuleste 2D-plattformspillene jeg har spilt på mobilen på veldig lenge. Den visuelle stilen, som ser ut som strektegninger, blandet med herlig nivådesign, stor variasjon og en god kontroll over figuren gjør dette spillet til en fryd fra start til mål.

En kul strek.

Her bruker du momentum og elementer i nivådesignet for å komme deg videre, og du hopper over, sklir under og hopper av både vegger og andre ting. Akrobatiske hopp og bevegelser gjøres med enkle kombinasjoner av knappetrykk, og alt fungerer akkurat som det skal. Det er en deilig flyt i spillet som er utrolig tilfredsstillende når man først får det til å stemme.

Super Fancy Pants Adventure er en litt kaotisk miks med forskjellige ideer satt sammen til en pakke som fungerer veldig bra.

Antihero

Tyven tyven skal du hete.

Sjanger: Brettspill
System: iOS, Android
Utvikler: Versus Evil

Last ned Antihero: iOS, Android. Pris: 49 - 55 kroner.

Det første som lokket meg til å laste ned Antihero var det kule, særegne visuelle stilen. Alle elementer i spillet, inkludert menyer og tekstbokser, ser gjennomførte og kule ut. Selve spillet er satt til viktoriansk London, og du skal sette sammen ditt egen supergruppe med tyver og banditter.

Her skal du stjele fra hus, og prøve å presse motstanderne dine ut av området slik at du tar over. Du kan også ta over hus, sende inn undersåtter slik at du tar kontroll. Gjør du dette nok ganger får du bonuser, som hjelper deg på vei mot målet.

Det blir vanskeligere for hvert nivå, og du kan gå fra tilsynelatende kontroll til totalt kaos på veldig få runder. Det er morsomt, gjenspillbart og ser herlig ut.

The Room: Old Sins

Like bra som de andre spillene i serien.

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS
Utvikler: Fireproof Games

Last ned The Room: Old Sins: iOS. Pris: 55 kroner.

Jeg trenger vel egentlig ikke å skrive så veldig mye her, annet enn at dette er et nytt spill i The Room-serien, og de er noe av det bedre som finnes på mobil.

Du skal løse gåter i et rom, og det er både guffent og ubehagelig. Det er et eller annet utviklerne i Fireproof Games gjør for å bygge atmosfære i spillene sine som ikke veldig mange andre utviklere av mobilspill greier å få til, og som gjør at disse spillene gang etter gang er utrolig fascinerende å finne ut av.

Gåtene er fortsatt like obskure og vellagde, og få spill har så kort vei mellom himmel og helvete, og får meg til å føle meg så dum og så genial i løpet av bare minutter med spilling. Få det spilt, og hvis du ikke har prøvd noen andre spill i serien, så er det bare å begynne nå.

Sjekk hvilke ti spill vi mente var de beste i 2017 på mobil og nettbrett»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden