Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Halloween-måneden brakte med seg et par fantastiske mobilspill.

En spillperle!
1: Side 1
2: Side 2
Smart og underholdende.

Reigns: Game of Thrones

Sjanger: Kortspill
System: iOS, Android
Utvikler: Devolver Digital

Last ned Reigns: Game of Thrones: iOS, Android. Pris: 42 - 44 kroner.

De to tidligere Reigns-spillene er to meget gode mobilspill, og to jeg anbefaler på det sterkeste at man sjekker ut hvis det ikke allerede er gjort. De er smarte, unike og bruker plattformen sin på en meget smart måte.

Reigns: Game of Thrones er ikke et unntak i så måte, men fortsetter bare den gode trenden, men denne gangen med en kjent og kjær bok- og tv-serie som bakteppe. Og denne blandingen av de to er gjort både smart og med mange gode valg.

Spillet er som de to tidligere i serien, der du presenteres for et valg, og sveiper til høyre eller venstre for å bestemme. Dette får konsekvenser, og du må passe på at ikke en av de fire målerne øverst på skjermen enten fylles helt opp, eller blir tom. Men denne gangen kompliseres dette med de velkjente figurene og mytiske skapningene fra Game of Thrones-universet, noe som krydrer spillet. I tillegg er det masse historie å avdekke, mange hemmeligheter å finne og masse å finne ut av.

Et herlig spill som ikke bruker en velkjent TV-serie for å selge, men for å lage et meget bra spill.

Animus - Harbinger

Tøffe fiender med svære våpen.

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: 10birds

Last ned Animus - Harbinger: iOS, Android. Pris: 44 kroner for å låse opp hele spillet.

Animus - Harbinger er ganske tydelig på at det har latt seg inspirere av Dark Souls-spillene. Det legger overhodet ikke skjul på det, og bare i introsekvensen er det helt tydelig hva slags type spill de prøver å være.

Etter dette presenteres du for en nesten overveldende antall knapper på skjermen, samtidig som du må kjempe mot fiender som vil lite annet enn å ta livet av deg. I tillegg til en virtuell styrespak, har du seks andre knapper på skjermen. Dette er angrepsknapper, unnahopping, helsedrikk samt litt andre ting.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Kontrollene tar derfor litt tid å bli vant til, og med en svær fiende som kommende mot deg er ikke det nødvendigvis lett. Men kontrollene fungerer overraskende godt når de først sitter, og unnahopp og angrep flyter etter hvert bra.

Dette er på ingen måter et spill som kan måle seg med Dark Souls-serien, men det er en god mobilversjon av denne typen spill, godt tilpasset berøringsskjerm og mobilspilling.

Grimvalor

Herlig plattform og action-moro!

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Direlight

Last ned Grimvalor: iOS. Pris: 75 kroner.

Grimvalor er et vanskelig spill som straffer deg hardt for feilene du gjør. Det er et todimensjonalt actionplattformspill, som i likhet med Animus henter inspirasjon fra Dark Souls. Men dette er et spill laget på egne premisser, som gjør sine egne ting, og det gjør det på et meget god måte.

Du styrer en figur som kan hoppe, angripe og gjøre kort prosess av både store og små monstre. Du gjør det med et kontrolloppsett som fungerer meget godt på berøringsskjermen, med nydelig repons på tingene du gjør, og et tempo passende utfordringene du får på skjermen.

Du har knapper som styrer deg til høyre og venstre, samt knapper for hopp, angrep og unnamanøver. Utover i spillet får du nye egenskaper som kompliserer både plattforming og kampene ytterligere. Spillet er bitende vanskelige, du straffes hardt, men det er alltid din egen skyld om du dør.

Den visuelle stilen er nydelig, kontrollene responderer utmerket, og det er masse spill å kose seg med. Grimvalor er et av de bedre spillene jeg har spilt på mobilen på veldig lenge.

Skyward Journey

Saktegående og deilig.

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Dan Vogt

Last ned Skyward Journey: iOS, Android. Pris: Gratis.

Skyward Journey er et enkelt spill, med enkle mekanikker, og omtrent så langt i over på den andre siden av skalaen sammenlignet med de to spillene over. Her skal du kun dra fingeren over skjermen for å styre hvor en flokk fugler flyr, og det er omtrent alt du gjør.

Grunnen til at jeg har det med på månedens anbefalinger er til dels fordi det er et deilig avslappende spill å spille. Du sveiper fingeren over skjermen, ser at fuglene flyr over land og vann, og kanskje flyr de over en av figurene på øyene slik at du får flere fugler.

Den andre grunnen, og kanskje det aller mest imponerende med dette spillet, er lyden. Lydeffektene er behagelige, og musikken som følger det som skjer på skjermen er nydelig. Måten den spiller med på hva som skjer er flott, og med øreklokker på hodet kan morgenstresset på bussen bli til noe helt annet med Skyward Journey.

Stardew Valley

En spillperle!

Sjanger: Eventyr
System: iOS (samt nesten alt annet av plattformer)
Utvikler: ConcernedApe

Last ned Stardew Valley: iOS. Pris: 85 kroner.

Jeg kom meg aldri helt inn i Stardew Valley sist jeg testet det, den gang på PS4. Jeg fikk aldri helt taket på hva jeg skulle gjøre, når jeg skulle gjøre det, og endte opp med å gi opp før jeg i det hele tatt kom igang.

Nå har det kommet til mobilen, det er mer tilgjengelig uansett hvor jeg befinner meg, og jeg koser meg gløgg med å utvikle gården min mer og og mer for hver eneste time jeg holder på. Stardew Valley oser av sjarm og glede, det er en fryd å spille, og endelig forstår jeg fascinasjonen og alt skrytet spillet har fått siden det kom.

Kontrollene er godt tilpasset plattformen, du trykker på skjermen for å utføre stort sett alt som er å gjøre i spillet. Det er ikke komplisert å få lære seg, og fungerer utmerket på både mobil og nettbrett.

En spillperle gjort mer tilgjengelig også når du ikke sitter foran en PC eller konsoll, som er verdt hver eneste krone, og mer til.

Sjekk hvilke ti spill vi valgte ut i september»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden