Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Fotball og nydelig plattformspill blant de utvalgte fra juni.

1: Side 1
2: Side 2

Nå er skoleferien endelig i gang, og familier over hele landet pakker bil, bager og kofferter på jakt etter roligere dager på hytta, stranda eller utlandet.

En ting de aller fleste har til felles er at alle har med seg en mobil, og på den kan man spille spill. I juni har det kommer masse gode mobilspill. På månedens liste finnes det alt fra fotballspill til litt merkelig rollespill.

God ferie!

Epic Flail

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Noxus Ltd

Last ned Epic Flail: iOS, Android. Pris: 14 - 22 kroner.

Gladiatorkamper.

Epic Flail er et godt eksempel på et mobilspill laget av et spillselskap som et godt begrep om hvordan denne plattformen fungerer.

Dette er et todimensjonalt kampspill der man styrer en figur som slåss mot bølger av fiender på ulike arenaer. Man styrer retning med en virtuell stikke på den ene siden av skjermen, og skyter fart eller angriper med en knapp på den andre siden.

Tempoet i spillet er høyt, og i starten tåler du en smell før du er død. Etterhvert som kontrollene og tempoet begynner å sitte kommer man lenger, og da får man rustning som gjør at man tåler flere slag før det er game over. Kampsystemet er balansert, og sammen med de presise kontrollene er det en fryd å lære seg.

Man blir bedre og bedre, og det er deilig å sette nye rekorder i Epic Flail. Dette er et vellaget mobilspill du kan spille i både korte og lange økter.

Romancing SaGa 2

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Square Enix

Last ned Romancing SaGa 2: iOS, Android. Pris: 165 - 189 kroner.

Les også
Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett
Kampsystemet er sikkert kjent for mange.

Romancing SaGa 2 er et litt utypisk JRPG-spill fra Square Enix, som også lager blant annet Final Fantasy-serien. De begynner etter hvert å få ganske god erfaring i å lage mobilversjoner av både gamle og litt nyere spill i katalogen deres.

Romancing SaGa 2 følger samme modell som mange av Final Fantasy-spillene i at det koster ganske mye mer å kjøpe, men det finnes ingen andre måter å bruke penger på. Det unike med dette spillet er at det er det aller første spillet som kommer med en engelsk versjon først på denne plattformen, og ikke til konsoll eller PC.

Her skal man ikke bare utforske en verden, kjempe mot monstre og gjøre et sett figurer sterkere. Man skal styre et kongedømme, og det over flere generasjoner. Både hovedpersoner og figurer du har med deg på reisen kan, og vil dø i løpet av spillets gang. Du tar imidlertid med deg evner du har lært på tvers av generasjoner, og i så måte beholder du fremgangen.

Kampsystemet er ganske likt andre spill fra Square Enix, men det er alt det andre utenom som gjorde at jeg likte Romancing SaGa 2 så godt. Det er et annerledes spill når man ikke kjemper mot monstre, og et spill jeg anbefaler på det varmeste.

Never Alone: Ki Edition

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: E-Line Media

Nydelig spill.

Last ned Never Alone: Ki Edition: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Never Alone er et av de aller peneste mobilspillene jeg har spilt. Den visuelle stilen i spillet er nydelig, og dette er en imponerende mobilversjon av et to år gammelt PC og konsollspill.

Her skal du styre en inuitt-jente på vei for å stanse en snøstorm som herjer over landsbyen hennes. På veien mot kilden til stormen møter hun en rev, som blir med på reisen. Never Alone er et todimensjonalt plattformspill, der man ved å styre de to ulike figurene løser ulike gåter og hindringer på veien.

I starten fungerer det ganske greit, og både hopp og andre manøvere går greit. Utover i spillet blir tiden man har på ulike gåter ganske minimal, og da kan berøringsskjermen være mer til bry enn noe annet.

Det er allikevel presentasjonen og historien som gjør de to timene spillet varer til en fornøyelse. Man lærer mye utfolket, og alt vises frem på en nydelig måte. Den visuelle stilen og musikken alene er verdt prisen.

Teeny Titans

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Cartoon Network

Go go Robinmobil!

Last ned Teeny Titans: iOS, Android. Pris: 41 - 44 kroner.

Jeg har fått med meg en håndfull med episoder av Teen Titans Go!, tv-serien til Cartoon Network der en rekke unge, til tider ganske irriterende versjoner av ulike superhelter er med.

Jeg ble ganske overrasket over at jeg da likte Teeny Titans såpass godt, siden jeg ikke helt er i målgruppa til serien det er basert på. Her styrer du Robin fra tv-serien, og skal samle sammen 70 ulike samlefigurer ikke ulikt Pokemon. Disse skal du bruke til å utkjempe kamper mot andre figurer fra serien.

Kampsystemet er ganske rett frem. Du tar med deg tre ulike samlefigurer i kamp, som alle faller innenfor seks ulike kampformer. De har tre angrep og en energimåler som fylles opp over tid. De enkleste evnene kan du bruke ganske hyppig, mens du må vente til måleren er nesten full for å bruke de kraftigste angrepene.

Dermed er det alltid vurdering om hvilke angrep som er best til enhver tid i en kamp. Man kan også veksle mellom de ulike samlefigurene fritt i en kamp, og de er også sterkere eller svakere mot bestemte kampformer. Du får all informasjonen godt presentert underveis, og det er aldri spesielt vanskelig å ta de rette valgene i kampene.

Det er imidlertid mellom kampene spillet er på sitt beste. Her løper du rundt i byen og leter etter nye figurer å bruke, samt en rekke andre ting. Mye spill, og et av de som overrasket meg mest denne måneden.

Slyng lassoen til rett tid.

Rodeo Stampede

Sjanger: Historie, strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Featherweight Games

Last ned Rodeo Stampede: iOS, Android. Pris: Gratis.

Rodeo Stampede er en morsom blanding av Crossy Road og en basebygger. Her rir du på en dyr, svinger en lasso og prøver å fange andre dyr som løper nedover en kløfta. Du trykker og sveiper på skjermen for å slynge lassoen, og timer du det rett fanger du et nytt dyr.

Du kan imidlertid ikke gjøre dett uendelig, for til slutt steiler dyret du rir på. Da må du hoppe over til et annet dyr. Hvis du ikke har et dyr rett plassert akkurat da faller du av, og må begynne på nytt.

Alle nye dyr du fanger blir transportert til dyreparken din. Denne skal også drives, og du åpner den opp for folk slik. Denne delen av spillet har ikke like mye dybde som andre basebyggere, men er en fin avkobling til løpedelen av spillet.

Rodeo Stampede blander to ulike sjangere sammen på en god måte, og er en fin progresjon videre fra spill som Crossy Road.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden