Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Et nytt GO-spill fra Square Enix, sommerens Poké-farsott og et barnebok-eventyr blant de utvalgte.

sofusandthemoon
1: Side 1
2: Side 2

Nå er det på tide å suge til seg de siste solskinnsdagene. Straks er høsten over oss, og vi i Norge går i halv-dvale i lang tid.

Dette er tiden for spilling, og mobilspillene fortsetter å komme i store mengder. I løpet av sommeren har det kommet mange godbiter, og her følger en liste med de beste og mest minneverdige.

Vi har selvsagt fanget monstre, som alle andre, men har også brukt tid med fiskestangen på eventyr samt sneket og hacket i flere ulike spill.

Pokémon GO

Må fange alle!

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Niantic

Last ned Pokémon GO: iOS, Android. Pris: Gratis.

Det er vel like greit å starte med sommerens store farsott. Pokémon har tatt over verden, og det har knapt gått én dag i sommer uten at det har haglet med nyheter og artikler om Pokémon GO i nyhetsmedier i hele verden.

Her skal man ut på tur med telefonen, der vår virkelige verden blir blandet med Pokémon-universet. Spillet utnytter GPS og Google-kart slik at man ser konturene av vår verden, samtidig som det popper opp ulike monstre mens man er ute på tur.

Disse Pokémon kan du fange ved å kaste en ball mot de, og håpe at de holder seg inne i den. Ved å gjøre dette får du et nytt monster i samlingen, du får erfaringspoeng og går etter hvert opp i nivå. Hele målet med spillet akkurat nå er å samle flest mulig, og sterkest mulig Pokémon, og kjempe om å ha kontroll på ulike Pokégym rundt omkring i nærområdet.

Her må man altså ut i frisk luft, bevege beina fordi man «Gotta Catch'em All».

Super Stickman Golf 3

Treff hullet!

Sjanger: Sport
System: iOS, Android
Utvikler: Noodlecake Studios Inc

Les også
Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Last ned Super Stickman Golf 3: iOS, Android. Pris: Gratis.

Jeg er en stor fan av Super Stickman Golf-serien, og det tredje spillet i serien skuffer ikke på noen som helst måte.

Her skal du, som i de aller fleste golfspill, prøve å få den lille, hvite ballen ned i hullet på minst mulig slag. Mellom utslagsstedet og hullet er det imidlertid fullt av hindringer. Det er vannhull, vegger der ballen fester seg, antigravistasjonsfelt og en hel haug med andre morsomheter.

Kontrollene fungerer veldig bra til en berøringsskjerm, og er smart lagt opp. Hvis du greier et hull på par (banens anbefalte antall slag) eller bedre får du mer penger, som kan brukes på kosmetiske gjenstander. Noen av disse har også en effekt på spilleren. Tar du for eksempel på deg en bestemt hatt spretter ballen din rett over et vannhinder.

Variasjonen i banene er veldig god, og spillet blir gradvis vanskeligere på en fin og balansert måte. Flerspilleren fungerer også veldig godt. En trygg og varm anbefaling til et av månedens aller beste mobilspill.

Eisenhorn: Xenos

Kul action.

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Pixel Hero Games

Last ned Eisenhorn: Xenos: iOS. Pris: 109 kroner.

Det er ikke mange fantasiunivers som blir brukt like mye i mobilspill som Warhammer 40k. Det kjennes ut som om det nesten hver måned er med et spill på denne listen med denne merkevaren.

I Eisenhorn: Xenos spiller du som en inkvisitør, som på mange måter er detektiver i dette universet. Spillet henter mye inspirasjon fra Batham: Arkham Asylum, og det gjør det på en god måte. Her skal man snike seg rundt, finne ledetråder, bekjempe fiender og til slutt redde verden.

Man styrer figuren med venstre tommel, og synsvinkel med den høyre. Kontekstsensitive knapper dukker opp når du er i nærheten av noe som skal undersøkes eller lignende. Kampene foregår litt på samme måte som i Batman, der man må sveipe eller trykke for å dukke unna angrep, samt kontre fiendenes slag eller spar. Kampene er kjappe og brutale, og passer bra til stemningen og utseende til spillet.

Eisenhorn er et solid, vellaget actionspill, og anbefales også for de som ikke er fans av Warhammer 40K.

Månedens mest unike spill.

Mr. Robot: 1.51exfiltrati0n

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Night School Studio

Last ned Mr. Robot: 1.51exfiltrati0n: iOS, Android. Pris: 31 - 33kroner.

Mr. Robot er en veldig kul TV-serie jeg anbefaler alle å se. Dette spillet har direkte knytning til serien, og bygger videre på mye av det man ser på TV-skjermen.

Det er også mer en historiefortelling enn et spill, men det er en interaktiv fortelling som starter med at du finner en telefon på bakken. Eieren av telefon er ikke fornøyd, og hele spillet foregår i grensesnittet av telefonen. Du velger svarene du vil gi, du leter etter informasjon og historien i spillet drives videre av ting du finner.

Det er en litt annerledes måte å spille et mobilspill på, og definitivt en unik måte å fortelle en historie på, men utviklerne greier å holde på spenningen hele veien.

Legend of the Skyfish

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Crescent Moon Games

Last ned Legend of the Skyfish: iOS. Pris: 44 kroner.

Og dette er kanskje det peneste.

Det er ingen tvil om at Legend of the Skyfish henter mye inspirasjon fra Zelda-spillene. Den visuelle stilen, kampsystem og stemning viser tydelig at utviklerne er fans av den velkjente Nintendo-serien.

Det betyr ikke at spillet står på egne ben, for det gjør det til gangs. Her får vi servert en fin historie, det er mange ulike plasser å utforske for hovedpersonen, og alt sammen er pakket inn i en flott visuell til og til fin musikk.

Alt foregår i eller rundt havet, og det er dette som er hovedtemaet i spillet. Hovedpersonen i spillet må stoppe et monster før det ødelegger verden, og tar med seg sin trofaste fiskestang som våpen. Det kan også brukes som en gripeklo, samt en rekke andre ting.

I bunn og grunn er det kvaliteten i spillet som imponerer mest. Nydelig grafikk og musikk, et kampsystem som fungerer bra, varierte og gjennomførte områder og en drivende og god historie.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden