Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Litervis med oppkast i norskutviklet spill blant det beste i årets første høstmåned.

eggggg
Hyper Games
1: Side 1
2: Side 2

Gear.Club

Sjanger: Racing
System: iOS, Android
Utvikler: Eden Games

Last ned Gear.Club: iOS, Android. Pris: Gratis.

Det begynner å bli ganske mange måneder siden et bilspill har blitt anbefalt i denne artikkelserien. Mange har prøvd, men ingen har nådd opp til det samme kvalitetsnivået som Gear.Club.

Nydelig grafikk.

Det første man legger merke til er grafikken, som er nydelig. Båder biler, områdene man kjører i, samt lyseffektene er imponerende gode. Det samme kan også sies om kjørefølelsen, som befinner seg godt balansert mellom arkade om simulering.

Man har mange valgmuligheter til å tilpasse mengden hjelp man får underveis i et løp, slik at alle finnes sitt eget nivå. Bilene har en god og tung følelse, og fysikken når man kræsjer og skader bil er solid.

Den største skuffelsen i Gear.Club er motstanden man får fra den kunstige intelligensen, som ikke er all verden. Det handler mest om å konkurrere mot seg selv, og prøve å kjøre optimale løp uten de store uhellene.

PinOut

Musikk og visuell stil passer perfekt sammen.

Sjanger: Arkade
System: iOS, Android
Utvikler: Mediocre

Last ned PinOut: iOS, Android. Pris: Gratis.

Pinball er kult, og jeg drømmer fortsatt tilbake til de tidene der jeg og et par kompiser dro på det lokale kjøpesenteret og spilte på maskinene.

Jeg får dempet litt av det suget når jeg spiller PinOut, som ikke bare gir en solid pinballopplevelse, men som også tør å prøve noe nytt. Her spiller man ikke på det samme spillebrettet hele tiden, men skal prøve å komme seg lenger og lenger gjennom noen som best kan beskrives som nivåer.

Les også
Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Grunnprinsippet er det samme. Man prøver å treffe en ball med to styrepinner. Denne ballen spretter rundt på ulike hindringer og stier. For å komme videre fra et gitt sted før tiden renner ut må du treffe et spesifikt sted, slik at ballen reiser videre til neste nivå.

Sammen med et kjempebra lydspor, og en visuell stil tatt rett ut av 80-tallets aller beste neondager, blir PinOut en utrolig kul miks av pinball og plattform.

Rusty Lake: Roots

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: LoyaltyGame

Særegen stil.

Last ned Rusty Lake: iOS, Android. Pris: 21 - 27 kroner.

Rusty Lake: Roots er uten tvil det rareste, men også mest unike spillet på månedens liste. Mekanikkene er kanskje ikke så unike, men en særegen visuell stil og den mørke, dystre og interessant historien gjør spillet til en opplevelse.

Dette er også, sammen med et par andre spill denne måneden, et pek og klikk-eventyr. Her skal du finne gjenstander, manipulere ting du ser og løse gåter slik at historien drives videre.

Noen ganger er det ganske lett, andre ganger er det litt vanskeligere, men stort sett så kom jeg meg ganske greit igjennom gåtene i spillet.

Det er historien, settingen og de rare tingene som skjer underveis som gjør spillet underholdende, og jeg vil ikke nevne noe fordi det ødelegger gleden ved å se det selv.

Hvis du ser etter et ganske standard pek og klikk-spill, med en ganske unik stil og med en annerledes historie, så er Rusty Lake: Roots noe for deg.

Dan the Man

Mange fiender å ta hånd om.

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Halfbrick Studios

Last ned Dan the Man: iOS, Android. Pris: Gratis.

Dan the Man er virkelig en kul mann. Han er en mann som er skikkelig flink til å hoppe og sprette, slå og sparke. Dette gjør han i et plattformspill som ikke gjør veldig mye nytt, men som gjør stort sett det meste veldig bra.

I tillegg til periodevis vanskelige plattformsekvenser kaster også utviklerne på deg en hel haug med fiender, og sammen med Dan må du hoppe unna, kaste gjenstander og skyte fiendene før de greier å ta knekken på deg.

Dette er så himla moro rett og slett fordi kontrollene er nesten feilfrie. Dan gjør akkurat det jeg vil at han skal gjøre, når jeg vil at han skal gjøre det. Om det er å kaste en ninjastjerne, mens jeg dukker unna et angrep og lander på en annen fiendene, så kan du være trygg på at han gjør nettopp dette.

På ingen måter innovativt, men et veldig solid og utfordrende plattformspill.

Jade Empire

Kontrollene kunne vært bedre.

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Bioware/Aspyr Media

Last ned Jade Empire: iOS. Pris: 109 kroner.

Jade Empire er nok kanskje det BioWare-spillet som nevnes minst. Spillet kom for første gang på Xbox, et par år etter Star Wars: Knights of the Old Republic, og et par år før Mass Effect.

Her trer man inn i rollen som en lærling på en Kung Fu-skole, som kort etter at man starter spillet blir angrepet av banditter. Det tidligere nevnte Star Wars-spillet var turbasert, men i Jade Empire valgte utviklerne å gå for et mer actionpreget kampsystem, og det lider mobilversjonen litt under.

Virtuelle knapper og styrestikker er ikke alltid like lett og nøyaktig, og de gangene jeg dør i spillet er det som regel fordi kontrollene rett og slett er klønete.

De er imidlertid ikke så klønete at jeg ikke greier å underholdes av den flotte settingen, de gode figurene og en meget god og underholdende historie.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i september»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden