Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Tenåringsmystikk, kortspill og tekstbasert sjøfart blant de beste i mars.

Pavilion: Touch Edition
Visiontrick Media
1: Side 1
2: Side 2

Oxenfree

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Night Scool Studio

Last ned Oxenfree: iOS. Pris: 55 kroner.

Stemningsfullt og flott.

Oxenfree er en historiedrevet eventyrspill som kom til en rekke andre plattformer i januar 2016. Det ble møtt med god kritikk, og mange likte det til og med så godt at det var med i diskusjonene når man snakket om årets beste spill foregående år.

Da er det vel ingen stor overraskelse at det også havner på denne listen, fordi dette er rett og slett et innmari bra spill. Mobilversjonen er mer eller mindre identisk med konsoll og PC-versjon, men berøringsskjerm og kontrollene er vel eneste grunn til at det kanskje er et lite knepp dårligere på denne plattformen.

Du spiller som en tenåringsjente på vei til en årlig strandfest med venner. Her skjer det ting, overnaturlige ting, som gjør at historien blir mye mer enn et tenåringsdrama. Dialogene er velskrevet, historien er veldig god, og både visuelt og lydmessig er spillet solid.

Oxenfree er blant de aller beste spillene du kan spille på en mobil om dagen, men det krever at du liker litt saktegående, historiedrevne spill.

Golf Zero

Utfordrende og kult!

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Colin Lane Games

Last ned Golf Zero: iOS. Pris: Gratis.

Golf Zero er ikke bare et golfspill. Joda, du skal slå en ball med kølle ned i et hull med et flagg. Men hullene er ikke akkurat standard i spillet, og jeg har i hvert fall aldri spilt på en golfbane som har pigger og saghjul som kan ta livet av deg.

Dette er noen av de utfordringene du møter i Golf Zero, som blander plattform og golfspill på en veldig morsom måte. Du styrer den lille, gule golferen, og må manøvrere farer samtidig som du skal senke ballen ned i hullet. Når du hopper og starter en sving, så har du tre sekunder med sakte tid på å sikte og fyre av en eller flere baller mo hullet.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Kontrollene fungerer godt, og tre sekunder er akkurat nok tid. Men når du begynner å skulle treffe ballonger for å få gullmedalje, og samtidig må passe på farene rundt deg, så blir det skikkelig vanskelig. Men det er vanskelig på en god måte, og Golf Zero er rett og slett innmari gøy.

Ticket to Earth

Morsom vri på sjangeren.

Sjanger: Match 3
System: iOS
Utvikler: Robot Circus

Last ned Ticket to Earth: iOS. Pris: 44 kroner.

Ticket to Earth er et match 3-spill som greier å gjøre nye ting i en sjanger jeg ikke alltid har like sansen for. Her får man opp et rutenett med brikker av forskjellige farger. Du styrer en figur, og sammen med deg på dette brettet dukker det opp fiender.

Du beveger deg ved å trykke ned på figuren, og dra denne langs brikkene på brettet. Du kan imidlertid bare bevege deg langs en farge per runde. Og jo flere brikker du greier per runde, jo bedre. Du gjør mer skade ved å samle hender, som er de gule brikkene. Du får liv ved å gå på de lilla hjertene.

Når man blander sammen alle disse elementene, sammen med det faktum at fiendene dine gjør akkurat det samme, så får man et ganske så komplisert og morsomt kampsystem. Du må balansere angrep og forsvar, og det å ta bort bonuser fra fienden kan være like verdifullt som å skaffe noe til deg selv.

Annerledes, og veldig underholdende spill i en litt ensformig sjanger.

Pavilion: Touch Edition

Nydelig grafikk.

Sjanger: Match 3
System: iOS
Utvikler: Visiontrick Media

Last ned Pavilion: iOS. Pris: 44 kroner.

Pavilion er et plattformspill med en morsom tvist. Her har du ingen direkte kontroll på spillfiguren, men du manipulerer områdene og omgivelsene han befinner seg i. Du drar og flytter, plinger og ordner slik at hovedpersonen kommer seg fra A til B i dette mystiske området.

En av de tingene som gjorde meg interessert i Pavilion er den flotte stilen spillet har. Områdene er nydelig designet, og den gotiske og litt skumle stilen på områdene er rett og slett vakkert laget. Det er også fascinerende å prøve å sette sammen hva det er som egentlig foregår i spillet.

Kontrollene er bra tilpasser berøringsskjerm, og man drar, trykker og sveiper akkurat slik man er vant til når man bruker mobilen eller nettbrettet. Man ringer med ulike bjeller for å lokke til seg spillfiguren, utover dette er det omgivelsene man manipulerer.

Tempoet i spillet er bra, og man føler alltid at man kommer seg litt videre, noe som bidrar til at man stort sett alltid har lyst til å se hva som skjuler seg bak den neste døren. Og den etter det. Et meget solid, fascinerende og vellaget spill som snur opp ned på plattformsjangeren.

TypeShift

Alle bokstavene skal bli blå.
Zach Gage

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS
Utvikler: Zach Gage

Last ned TypeShift: iOS. Pris: Gratis.

TypeShift er et smart, lett å lære seg ordspill som foregår på engelsk. Det er laget av Zach Gage, som virkelig begynner å bli en av favoritt-utviklerne mine når det gjelder mobilspill. Han lager alltid en morsom og annerledes vri på sjangerene i sine spill, og TypeShift er ikke et unntak.

Her presenteres du for tre rader med bokstaver. Ved å flytte opp eller ned på de setter du sammen ord. De bokstavene du bruker for å lage et ord blir blå. Målet med hvert brett er å få alle bokstavbrikkene til å bli blå. Enkelt konsept, men definitivt ikke like lett i praksis. Selv de enkleste ord kan være vanskelig å finne, men du verden så deilig når man endelig får det til.

I tillegg til dette er det også flere alternative ord man kan finne på hvert brett. Dermed må man planlegge slik at man får dette til før alle bokstavene blir blå.

Veldig enkelt, men veldig vanskelig. Og skikkelig kult!

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i februar»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden