Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Darkest Dungeon og Full Throttle er blant spillene som finner veien til mobilformatet i august.

Darkest Dungeon er blant spillene denne måneden.
1: Side 1
2: Side 2

Egglia: Legend of the Redcap

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: DMM.com

Last ned Egglia: Legend of the Redcap: iOS, Android. Pris: 109 kroner.

Egglia er laget av et team bestående av blant annet tidligere Square-ansatte som har jobbet med den velkjente Mana-spillserien. Denne inspirasjonen finner man også i spillet, selv om Egglia befinner seg i en annen sjanger.

Du må åpne eggene og samle verden..

Her spiller man en gnom som faller fra himmelen, og som sammen med et par andre hjelpere skal samle en oppdelt verden sammen igjen. Dette gjør man ved å åpne opp egg, som gir tilgang til nye områder, som alle har nye oppgaver som må gjøres, og fiender som må beseires. Alt dette gjøres ved å rulle terninger, samt sette i gang ulike oppgaver som tar en bestemt tid å gjennomføre.

I så måte blir Egglia et spill man tar opp, spiller en liten stund, og legger fra seg igjen i påvente av at ting skal bli ferdig. Det er vellaget og ser flott ut, og det er en deilig avkobling fra mer stressende og intense spill man kanskje spiller til vanlig.

Pigeon Wings

Duen flyr ikke selv i dette spillet..

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Ignacio Schiefelbein

Last ned Pigeon Wings: iOS. Pris: 22 kroner.

Pigeon Wings er et av de mest rendyrkede spillene denne måneden. Her skal du styre en due som flyr et fly gjennom en rekke todimensjonale nivåer, og skyte ned fiender og hindringer på veien.

Hvorfor en due egentlig trenger et fly er uvisst, men uansett er humoren god, og spillet tar seg selv veldig lite høytidelig, noe jeg setter pris på. Kontrollene er gode, og det er nettopp det å manøvrere den heltmodige duen gjennom nivå etter nivå som er så tilfredsstillende her. Du får en samlet tid og en til tre stjerner etter endt brett, og sammenlignes med andre. Og det er nettopp denne jakten på høyere score som er suggerende og deilig.

Vanskelighetsgraden øker, men det gjør også ferdighetene, og presise og responsive kontroller, og intuitive systemer gjør at Pigeon Wings er et digg spill i både 4 minutter, og til lengre spilløkter når muligheten byr seg.

Les også
Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Secret Files 2: Puritas Cordis

Cheesy dialog, men kult uansett..

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Animation Arts

Last ned Secret Files 2: iOS. Pris: 55 kroner.

For de som leser denne artikkelserien jevnlig så er det neppe en overraskelse at jeg er en stor pek og klikk-eventyrspill-entusiast. Jeg digger sjangeren, og jeg synes mobil og nettbrett er en meget god plattform for denne typen spill.

Jeg har aldri vært borti Secret Files-serien tidligere, men denne nyversjonen av PC-spillet fra 2009 er noe jeg har kost meg veldig med på nettbrettet den siste måneden. Her trer du inn i detektivrollen, og skal løse store mysterier om gamle sivilisasjoner, slemme kulter og masse annet smågodt.

Det er sjarmerende teit dialog og historie til tider, og til tross for moderniseringen viser spillet tegn på alderen, og det er noe med hele pakken som gjorde at jeg ville se hvor de dro historien. Gåtene er aldri overstadig vanskelig, men de presser de logiske grensene greit til tider.

Et godt og underholdende detektiveventyr.

Technobabylon

Wadjet kan denne sjangeren..

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Wadjet Eye Games

Last ned Technobabylon: iOS. Pris: 55 kroner.

Wadjet Eye Games er en av de spillutviklerne jeg alltid sjekker ut når de kommer med et nytt spill. Jeg har likt mange av eventyrspillene deres, og har gjentatte ganger nevnt de i tidligere månedsoppsummeringer.

Technobabylon er, i likhet med det forrige nevnte spillet, et pek og klikk-eventyr, som tidligere har kommet til PC. Nå er mobilversjonen her, og dette er helt klart en vel så god måte å spille dette spillet på.

I Technobabylon tas vi med til en dystopiusk fremtid, og internett har utviklet seg til å bli noe som ligner på «The Matrix». Utover dette henter spillet inspirasjon fra flere kjente science fiction-bøker og filmer, og de som er interessert i sjangeren legger sikkert merke til de.

Spillets historie står uansett godt på egne bein, og gåtene man møter underveis er gode. Dialogene er velskrevet, og selv om historien er mørk og dyster koste jeg meg med spillet. Kanskje ikke Wadjets aller beste spill, men en solid og god sci fi-opplevelse.

Darkest Dungeon

Et helvete, men på en god måte..

Sjanger: Action, rollespill
System: iPad
Utvikler: Red Hook Games

Last ned Darkest Dungeon: iOS. Pris: 55 kroner.

Darkest Dungeon ble sluppet til PC tidlig i 2016, og det er et av mine favorittspill fra det året. Det er også det verste, vanskeligste og mest demotiverende spillet jeg har spilt, kanskje til og med noen gang. Men utviklerne i Red Hook Games har på en eller annen mesterlig måte greid å balansere det slik at man hele tiden vender tilbake for enda mer selvpining.

Og nå blir det enda lettere når spillet i august ble sluppet på iPad. Denne versjonen fungerer bra, men mengden med informasjon og størrelsen på ikoner og andre ting som skal trykkes på er i minste laget. Men blir du først vant til dette er spillet rett og slett fantastisk. Eller helt forferdelig, det spørs når du spør meg.

Du skal lede en gruppe på fire leiesoldater gjennom en grotte, på jakt etter monstre og skatter. Red Hook Games har lesset på de turbaserte kampene en rekke interessante og kompliserte systemer, og du blir beinhardt straffet, uansett om du gjør feil eller ei.

Den visuelle stilen, sammen med den herlig fortellerstemmen, setter en atmosfære som går hånd i hanske med det man gjør i spillet. Dette er et spill jeg anbefaler alle å sjekke ut, i hvert fall om du er en fan av sjangeren.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i juni»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden