Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Darkest Dungeon og Full Throttle er blant spillene som finner veien til mobilformatet i august.

Darkest Dungeon er blant spillene denne måneden.
1: Side 1
2: Side 2

Høsten er digg, og jeg tror kanskje det er min favorittårstid. Litt fordi jeg elsker høstlufta ute, men også fordi dette på mange måter er høytiden for spillelskere. Ikke bare kan man sitte inne i sofaen med bedre samvittighet nå som gradestokken kryper lavere, men det kommer også masse spill på løpende bånd utover høstmånedene.

Som alltid gjelder dette også mobilformatet, og i løpet av august har vi fått se mange godbiter. De utvalgte denne måneden er alt fra rollespill til baseball, og det burde finnes noe for enhver smak blant de ti spille på lista.

Galaxy of Pen and Paper

God humor hele veien..

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Behold Studios

Last ned Galaxy of Pen and Paper: iOS,Android. Pris: 55 kroner.

Jeg digger Knights of Pen and Paper-spillene, og skrev om det i denne artikkelserien for en ganske lang stund tilbake. Nå er utviklerne tilbake med et spill i den samme sjangeren, men denne gangen med en science fictio-vri.

Hele premisset til spillet er at du spiller en gjeng med mennesker som sitter og spiller et brettrollespill. Du kaster terninger for å bestemme hva som skjer, angrep og andre ting, og en av de aller beste tingene ved å gjøre det på denne måten er hvordan utviklerne bruker humor på flere nivåer.

Dette er i bunn og grunn en hyllest til rollespill, og kreativiteten og udnerholdning disse kan gi. Humoren er velskrevet og treffende, samtidig som selve rollespillet, og alle elementene utvikleren har blandet sammen, gir spillet både god levetid og bra variasjon.

Galaxy of Pen and Paper er en meget trygg anbefaling til alle som likte de to foregående spillene fra utvikleren, og samtidig et godt startsted for de som ikke har prøvd spillene før, og som er på utkikk etter et godt rollespill.

Vista Golf

Ikke helt som normale golfbaner..

Sjanger: Golfspill
System: iOS, Android
Utvikler: Shallot Games

Last ned Vista Golf: iOS, Android. Pris: Gratis.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Det er noe deilig å avslappende med golf, både hvis man er ute og bærer og svinger køllene selv, eller om man heller vil spille den virtuelle versjonen i stedet. Vista Golf inneholder ikke akkurat vanlige golfbaner man hadde funnet, hverken i Norge eller andre steder, men de litt gale designvalgene som er gjort på banene gjør det underholdende og uitfordrende.

Ikke overraskende så er målet, ikke overraskende, å slå ballen ned i et hull. Noen hull er enkle, andre er lange og vanskelige, og utviklerne i Shallot Games har ikke gjort det enkelt for deg. Kontrollene er gode og intuitive, og de er sjelden grunnen til at jeg ikke får en birdie eller eagle på et hull.

Den visuelle stilen passer utmerket til tempoet i spillet, og de foreløpig tre banene som finnes er gode. Vista Golf er solid, uten store svakheter, og er rett og slett et bra golfspill du kan ta med deg på farten.

Cat Quest

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android (kommer 15. september)
Utvikler: The Gentlebros

Fargerikt og lettbeint..

Last ned Cat Quest: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Cat Quest var et spill jeg i utgangspunktet mente at ikke var et spill for meg, men som jeg endte opp med å like veldig godt. Til tross for at det kanskje kan virke litt teit, i hvert fall for en gammel mann som meg, så er spillet veldig klar over hva det gjør, og det balanserer humor og katte-ordspill på en meget god måte.

Det er også utrolig vellaget, og alt fra musikk, grafikk og teknisk kvalitet er meget bra. Det flyter bra, og spillet er en fryd fra start til slutt. Her skal du lede en utvalgt katt på reise for å redde søsteren sin, og på vei dit møter du mange farer. Kampsystemet er enkelt og velfungerende, og det er mye her som minner om Zelda. Utviklerne sier selv også at den velkjente spillserien er en stor innflytelse på Cat Quest.

Alt i alt er dette kanskje det spillet jeg forventet minst fra, og som overrasket meg mest med god kvalitet og bra underholdning.

Bottom of the 9th

STRIKE!.

Sjanger: Sport
System: iOS, Android
Utvikler: Handelabra Studio

Last ned Bottom of the 9th: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Jeg er ikke veldig bevandret i baseball, men har en grunnleggende kunnskap om regler i det minste. Etter å ha brukt tid på Bottom of the 9th så vet jeg ikke om kunnskapsnivået mitt nødvendigvis er så mye større, men jeg har uansett kost meg veldig så langt i spillet.

Utviklerne har blandet sammen baseball og brettspill med terninger, og det er en morsom og annerledes vri på sportsspill. Spillet går i all hovedsak ut på å kaste eller slå ballen, og man skal prøve å forutse retningen den andre spilleren velger. Hvis du slås, så treffer du ved å gjette riktig side for eksempel. Det er mer komplisert enn som så, men spillet gjør en veldig god jobb med å introdusere de ulike elementene.

Du kan spille alene, mot andre spillere over nett eller i sofaen, og det er aldri kjedelig å spille en kamp eller tre i Bottom of the 9th.

Full Throttle Remastered

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Double Fine Productions

Last ned Full Throttle Remastered: iOS. Pris: 55 kroner.

En skikkelig klassiker!.
Double Fine

Full Throttle er for mange toppen av kransekaka når det gjelder storhetstiden til Lucas Arts. Det er Tim Schafer som står bak spillet, som kom for aller første gang tilbake i 1995. Nå har de pusset opp spillet til PC og konsoll, og til og med laget en mobilversjon man kan ta med seg.

Bedre kan det vel kanskje ikke bli, tenker du. Men jo, det kan faktisk bli litt bedre. Den postakopalyptiske verdenen med motorsykkelgjenger og andre fascinerende figurer, og historien Full Throttle forteller, er minst like spennende nå som den var som over 20 år siden. Det er mobilversjonen som dessverre kommer til kort.

Kontrollene er klønete, og det kommer tydlige frem at spillet ikke akkurat var planlagt å fungerer på en berøringsskjerm. Selv om de har gjort endringer for å tilpasse seg formatet, så er det allikevel klønete sammenlignet med andre versjoner.

Litt synd, men hvis dette er den eneste plattformen du kan spille på så er, som nevnt tidligere, historien og spillet minst like bra som det var. Greier du da å se forbi irritasjoner med kontrollene, så er Full Throttle rett og slett et fantastisk bra spill.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden