Mario er på vei til mobil og nettbrett

Nintendo setter foten innenfor mobilspill-døren, først på iOS.

Apple/Nintendo

Under Apples event i San Francisco onsdag kveld kom et velkjent fjes ut på scenen – et fjes få forutså å få se på akkurat denne konferansen.

Slik blir spillet. (Video: Nintendo Mobile, YouTube)

Shigeru Miyamoto – skaperen av ikoniske Nintendo-spill som Super Mario Bros. og The Legend of Zelda – kunne fortelle en overrasket sal om Super Mario Run, den italienske rørleggerens første spill utviklet til mobiltelefon og nettbrett.

Spillet kommer ikke til å bli gratis, og Nintendo har sagt at de vil annonsere en pris senere. Samtidig ble det kunngjort at spillet vil komme til iOS nærmere juletider senere i år. Dette vil si at spillet sannsynligvis vil komme senere til Android, men dette ble ikke nevnt spesifikt under Apples event.

Super Mario Run ligner det Ubisoft har gjort med Raymans mobilspill, hvor Rayman løper automatisk og spilleren trykker på skjermen for å hoppe på fiender, over hindre og opp i blokker for å samle mynter og oppgraderinger.

Flere moduser, nye klistermerker til iOS

Super Mario Run. (Bilde Apple/Nintendo).

Miyamoto tydeliggjorde samtidig at dette er et mobilspill du vil kunne spille med én hånd.

– Du kan spille det mens du står på toget, spiser en hamburger – eller et eple, ler den alltid like smilende spilldesigneren

Spillet vil bestå av tre moduser: Én hvor du spiller baner på løpende bånd, en annen hvor du prøver å slå rekorden til andre på baner de har fullført, og i det tredje kan du lage din egen Mushroom Kingdom med mynter du har samlet ved å spille de to første modusene.

I tillegg til Super Mario Run, kunne Nintendo fortelle at de vil lansere en serie Nintendo-klistermerker til iMessage på iPhone og iPad.

LES OGSÅ: Pokémon GO får støtte for Apple Watch »

Siste fra forsiden