Pokémon GO kommer til Apple Watch

Snart slipper du å stirre ned på telefonskjermen hele tiden.

Skjermdump av konferanse.
Apple

Onsdag kveld holdt Apple en konferanse der de avduket en hel del nytt – ikke minst for oss spillinteresserte.

Du får opp varsler når en ny pokemon dukker opp i nærheten av deg.
Apple

Der kunne de blant annet fortelle at Pokémon GO får støtte for Apple Watch, noe som betyr at iOS-brukere ikke nødvendigvis trenger å ha telefonen sin oppe hele tiden under Pokémon jakten.

Spillere vil få varsel på Apple Watch-skjermen når en Pokémon dukker opp, og vil også vise hvor mye lenger man må gå for å klekke eggene sine. I tillegg kan du se hvor mye erfaringspoeng du trenger for å gå opp et nivå, samt et varsel når du er i nærheten av en Pokéstop.

Pokémon GOs Apple Watch-utvidelse blir tilgjengelig innen året er omme. I tillegg vet vi at Niantic planlegger å slippe armbåndet Pokémon GO Plus, som skal gjøre mye av den samme nytten, i løpet av høsten.

Sommerhit

Pokémon GO ble sommerens store app-farsott, og å se folk traske rundt med hodet i mobilskjermen på jakt etter lommemonstrene var et svært vanlig syn i sommermånedene.

Du kan se hvilke Pokémon som er i nærheten.
Apple

Alt har likevel ikke vært fryd og gammen. Utvikler Niantic mistet en god del av den harde kjernen da de fjernet sporingsfunksjonen fra spillet, uten å tilby en fullverdig erstatning, samtidig som de stengte ned tredjepartsnettsider som lot brukere spore opp Pokémon på et kart. En ny og annerledes sporingsfunksjon er på vei, og testes for øyeblikket i utvalgte regioner.

Denne uken kom det også en ny oppdatering som gjorde Team Leadere – de tre fargekodede figurene som leder hvert av de tre lagene i Pokémon GO – mer nyttige. Ifølge oppdateringsbeskrivelsen kan spillere nå få informasjon om sine pokémons styrker og svaketer fra lederne, slik at man vet hvilke som er mest egnet for kamp. Niantic har også fortalt at de ønsker å oppdatere spillet med flere funksjoner over tid.

Les kommentar: Pokémon Go er et dårlig spill. Alt annet gjør det derimot veldig, veldig riktig »

Siste fra forsiden