Mario fyller 25 år

Og Nintendo feirer med samlepakker i bøtter og spann.

Om du har noen år på baken er det ikke umulig at ditt første bekjentskap med spill var Super Mario. Den sjarmerende rørleggeren er blant de eldste spillikonene, i hvert fall av de som fortsatt lever den dag i dag. Og det kan ikke benektes at rørleggeren har holdt på en stund, i år fyller nemlig Mario 25 år. Nintendo har ikke tenkt å la anledningen gå uaktet hen, og slipper tre samlepakker for å feire den pastaelskende rørleggeren.

Først ut er en samlepakke bestående av en knallrød Nintendo DSI XL, forøvrig med påtrykte Mario-ikoner, og en utgave av New Super Mario Bros. Deretter følger en samlepakke med en knallrød Wii også med påtrykte ikoner. Wii-pakken vil inneholde den nye Motionpluss-kontrolleren og en nunchuck. I tillegg kommer også spillene Super Mario Bros, Wii Sports og klassikeren Donkey Kong.

Selv om konsollpakkene i seg selv forsåvidt er spennende nok, er det den tredje samlepakken som virkelig vekker interesse. Her får vi fire av de originale av Super Mario-spillene lansert til NES; Super Mario Bros, Super Mario Bros 2, Super Mario Bros 3 og Super Mario Bros: The Lost Levels. I tillegg vil pakken også inkludere en bok som forteller om Super Mario-seriens røtter og utvikling. Og sist, men ikke minst vil pakken også inkludere en musikk-CD med assorterte sanger fra det første Super Mario-spillet til det siste.

Noen pris for pakkene oppgis ikke, men slippdatoen er klar: DSI-pakken slippes 22. oktober, Wii-pakken kommer den 29. oktober og spillsamlingen Super Mario All-Stars slippes den 3. desember. Det er altså mange potensielle godbiter som kan havne i sekken til julenissen.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden