Marerittet over for PS3

Maskinene virker igjen

Du kan nå trygt spille PS3-spill igjen.

I går ble PlayStation 3-eiere verden over rammet av en bisarr feil i konsollens klokkesystem, som resulterte at den tok feil av datoen fordi den trodde det var skuddår.

Den lever!

Resultatet var at mange PS3-eiere ikke kunne bruke nedlastbart innhold (alt fra temaer til utvidelsespakker for spill), nedlastbare spill eller spill som integrerer trophy-systemet. Toppselgeren Heavy Rain var for eksempel uspillbart i hele går. Nettbasert flerspiller var heller ikke mulig, da konsollene ikke klarte å logge inn på PSN.

Problemet gjaldt uansett om konsollen var koblet til nettet eller ikke. Eiere av nye, tynne PS3-modeller så imidlertid ut til å slippe unna, selv om Sony til slutt advarte alle PS3-eiere mot å bruke konsollene sine i løpet av 1. mars 2010. Det antas at problemet rammet åtte millioner PS3-konsoller på verdensbasis.

Heldigvis for Sonys del, og de millioner av kunder som ble rammet av problemet, har det rettet seg selv. Det eneste vi behøvde å gjøre var å vente til 1. mars var over.

Sony må imidlertid tåle kritikk for svak kommunikasjon, og gårsdagens hendelser kan nok ikke sies å være særlig gode for konsollens rykte. Det hjalp heller ikke at Sony aldri leverte noen reell løsning på problemet.

Nettstedet Videogaming 247 har laget en oppsummering av gårsdagens hendelser.

Siste fra forsiden