Nytt tapsår for EA

Men det går bedre

Utgiveren blør fortsatt penger, men plasteret er i ferd med å virke.

I forrige uke kunne rival Activision Blizzard rapportere om et gigantoverskudd, i natt norsk tid var det Electronic Arts' tur til å utlevere seg selv.

EA har ikke veldig mye å juble for. I hele siste finansår ble det et tap på 667 millioner dollar. Det er i hvert fall solid ned fra 1,09 milliarder dollar året før, skrives det i en pressemelding.

Vi må vente på Star Wars: The Old Republic.

Inntektene gikk imidlertid ned, fra 4,2 milliarder dollar til 3,6. Fjerde finanskvartal var likevel en opptur. I perioden januar til og med mars fikk man inn nesten 1 milliard dollar, det er en oppgang på 14 prosent fra året før. Man rapporterte også et overskudd på 30 millioner dollar i disse tre månedene.

Battlefield: Bad Company 2 var ledestjernen her, med over 5 millioner kopier solgt på Xbox 360, PlayStation 3 og PC.

Nå det gjelder fremtidige slipp ble det meldt at Dead Space 2 og et nytt Dragon Age kommer i siste kvartal i finansåret 2011 (januar-mars 2011). Andre spill som kommer i denne perioden er Bulletstorm, en nytt Need for Speed, et nytt slåssespill (Fight Night 5?), en ny The Sims-tittel og et nytt Spore-spill.

Høsten 2010 vil gi oss et nytt Harry Potter-spill, NBA Jam, Crysis 2 og Medal of Honor. Det er også klart at Star Wars: The Old Republic ikke kommer i finansåret 2011.

Vi drar over til Vancouver og besøker EA Sports til uken, og vil besøke EA på sommerens E3 i Los Angeles. Så vent deg en rekke sniktitter på utgiverens fremtidige titler i nær fremtid.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden