Axiom Verge 2

Metroid-inspirerte Axiom Verge får en oppfølger

Ankommer Nintendo Switch høsten 2020.

Nintendo og soloutvikler Tom Happ kunne tirsdag avduke Axiom Verge 2 – en oppfølger til det populære plattformeventyret fra 2015.

Axiom Verge 2 har vært under utvikling i fire år.
Bildde: Thomas Happ Games

Axiom Verge 2 kommer til Nintendo Switch i løpet av høsten 2020. Spillet skal riktignok også til andre plattformer, men informasjon om hvilke eller når er foreløpig ikke avslørt.

Mer Metroid-action

Det var under Nintendos Indie World-presentasjon at Happ dukket opp med en kort snutt fra spillet. Videoen – som du kan se øverst i artikkelen – lover mye av det samme som originalen leverte, men også en rekke nyvinninger.

Via spillets nettside forteller Happ at Axiom Verge 2 er satt i det samme universet som originalspillet. Like fullt blir dette et helt nytt spill, med nye figurer, nye egenskaper, nye fiender og en ny verden, og det skal ikke være noe krav å ha spilt forgjengeren.

Ifølge skaperen har han jobbet med Axiom Verge 2 i fire år, altså nesten helt siden lanseringen av originalen. Originalen ble for øvrig godt likt her på bruket, og skribent Jens Erik Vaaler mente spillet serverte en spennende ny vri på plattformsjangeren.

– Axiom Verge er heller ikke redd for å gi deg en overraskelse innimellom. Akkurat når du tror du har skjønt hvilken retning spillet skal ta får du en real finte i fanget. Disse virker utrolig godt planlagt og er alltid en glede å snuble over. Det lar også Axiom Verge bevege seg vekk fra de gamle Nintendo-spillene som inspirerte det, slik at det blir noe helt nytt og ikke bare en blåkopi.

BioShock-serien skal også utvides.
Arbeidet med et nytt spill er i gang »

Siste fra forsiden