Metroid Prime 4: Beyond

Metroid Prime 4 ble vist frem for første gang

Metroid Prime 4: Beyond slippes i 2025.

Etter flere år med tysthet, dukket Metroid Prime 4 opp igjen med et nytt navn og en ny trailer under Nintendos presentasjon tirsdag kveld.

I Metroid Prime 4: Beyond, som spillet heter, tar vi igjen rollen som Samus Aran. Som med Prime-seriens andre spill opplever vi spillet fra første person, mens vi skyter ned fiender og løser gåter.

Metroid Prime 4: Beyond slippes i 2025 til Nintendo Switch.

Spørsmålet er om spillet også kommer til den neste konsollen fra Nintendo som skal slippes neste år. Ut fra traileren over kan det virke sånn – det vi ser der virker hakket hvassere enn det vi forventer av den syv år gamle konsollen nå.

Det er faktisk syv år siden Metroid Prime 4 ble først annonsert, men siden da har veien vært brokete. To år etter valgte Nintendo å skrote alt arbeid og begynne på nytt, og koblet da på Retro Studios – skaperne av de tre første Metroid Prime-spillene – for å rette skuta. Det er ikke kjent hvem som var de opprinnelige utviklerne av Metroid Prime 4.

Tidligere i år kom det første Metroid Prime-spillet i en oppusset versjon på Nintendo Switch som vi likte svært godt.

De to første Metroid Prime-spillene kom opprinnelig ut på GameCube, mens det tredje innslaget i serien ble sluppet på Wii. Sistnevnte konsoll fikk også en flott samlepakke med alle tre spillene. Det nyeste sidespranget til serien – Metroid Prime: Federation Force – ble imidlertid en aldri så liten fiasko.

Se alt vi har skrevet fra årets spillsommer »

Siste fra forsiden