Fable

Microsoft fornyer Fable-varemerket

Flere rykter om et nytt spill i serien.

Microsoft

Rykter om et nytt Fable-spill har dukket opp fra tid til annen de siste årene. Denne uken slo de tilbake igjen, etter at Microsoft la inn søknad om å fornøye seriens varemerke.

Fable III fra 2010 er det foreløpig siste hovedspillet i serien.
Microsoft

Det første som må påpekes er at en slik søknad ikke nødvendigvis er noen bekreftelse på at et nytt Fable er på vei. Selskaper fornyer varemerker hele tiden, som oftest for å sørge for at de kan sitte på rettighetene. I dette tilfellet bærer søknaden imidlertid merkelappen «med plan om å bruke»,

Dersom Microsoft får søknaden godkjent har selskapet ifølge Gamespot seks måneder på seg på å bevise hvordan Fable-varemerket skal brukes. Riktignok kan det bes om utsettelser opptil fem ganger, som gir Microsoft tre år på å komme med en eventuell kunngjøring.

Fra Forza Horizon-teamet?

Den kritikerroste Fable-serien forsvant på uhøytidelig vis i 2016, da Microsoft la ned serieskaper Lionhead Studios og kuttet det planlagt neste spillet – Fable Legends.

To år senere stakk serien så vidt hodet frem igjen, med rykter om at det er Forza Horizon-utvikler Playground Games som har fått ansvaret med å puste nytt liv i Fable. Rapporten ble aldri bekreftet fra offisielt hold, men denne varemerkesøknaden og en ny Twitter-konto for Fable kan antyde at et eller annet er på vei.

Xbox inviterer på demo-bonanza senere denne måneden.
Lover prøveversjoner av mer enn 60 kommende Xbox One-titler »

Siste fra forsiden