Xbox Series X

Microsoft gir en sniktitt på Xbox Series X-brukergrensesnittet

Lover en raskere og mer strømlinjeformet opplevelse.

Onsdag serverte Microsoft en liten kikk på brukergrensesnittet til Xbox Series X, også kalt konsollens dashbord. For Xbox One-eiere bør mye virke kjent her, men selskapet lover en generelt raskere opplevelse på sin kommende konsoll.

Brukergrensesnittet blir mer eller mindre likt på alle plattformer med Xbox-kompatibilitet.
Microsoft

Blant annet lokker Microsoft med en Hjem-skjerm som lastes inn femti prosent raskere når du fyrer opp Xbox Series X og 30 prosent raskere når du vender tilbake fra et spill. Kombinert med konsollens Quick Resume-funksjon blir det dermed mindre ventetid og mer tid for spill, forklares det.

Mens utseendet stort sett er likt som på Xbox One, er det små endringer å spore her – inkludert avrundede kanter for spillikoner og andre menyelementer. Videre skal all tekst være mer lesbar og det hele designes for å være lett forståelig, slik at man kan foreta raske valg og ikke trenger å bruke tid på å sette seg inn i ting.

De visuelle endringene vil også gjelde for øvrige medlemmer av Xbox-familien – inkludert Xbox One og Xbox-appen på PC og mobil. Den nye mobilappen åpner for lettere utveksling av meldinger og deling av spillklipp. Video du tar opp på Xbox Series X blir nemlig automatisk tilgjengelig i mobilappen, slik at du kan dele den derfra.

Som Microsoft forteller vil endringene rulles ut i løpet av de kommende ukene for eksisterende plattformer. Enda er det noen måneder til vi får se hvordan brukergrensesnittet fungerer på Xbox Series X, da konsollen skal slippes en gang i november.

En overhaling av Xbox-butikken er også på vei.
Blir enklere og raskere å bruke »

Siste fra forsiden