Xbox - kontroller

Microsoft sliter med mangel på Xbox-kontrollere

Trådløse kontrollere utsolgt i store deler av Europa.

Audun Rodem, Gamer.no

Microsoft har bekreftet at det for tiden er vanskelig å få tak i trådløse Xbox-kontrollere. Selskapet skylder på problemer i forsyningsleddene, og lover at det jobbes med å forbedre situasjonen.

Det var VGC som først meldte om situasjonen, etter at flere håpefulle kontrollerkjøpere hadde gått tomhendte hjem fra ulike butikker. På spørsmål fra nettstedet svarte en talsperson for Microsoft at problemet var kjent.

– Vi vet at det kan være vanskelig å finne trådløse Xbox-kontrollere akkurat nå, på grunn av leveransevansker. Vi jobber så fort vi kan med våre samarbeidspartnere i både produksjons og butikk for å forbedre dette. Vennligst sjekk med din lokale forhandler for å finne ut om tilgjengelighet.

Spesielt skal situasjonen være utbredt i Europa, der flere butikker er fullstendig utsolgt. Et kjapt søk hos ulike norske butikker viser at det også her er tomt for Xbox Series X-kontrollere på de fleste lagre, med leveringstid anslått til nærmere 5-6 uker. Kablede kontrollere og den dyrere Elite 2-varianten er derimot fortsatt tilgjengelige.

I USA skal det fortsatt gå greit å skaffe seg en kontroller, men Microsofts uttalelse nevnte ingen ting spesifikt om forskjellige regioner. Selskapet sa heller ikke noe om når det forventes at nye kontrollere vil nå butikkene.

Konsoller vil trolig være vanskelige å få tak i en stund til.
Intel-sjefen spår brikkemangel til uti 2024 »

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Gamer.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Siste fra forsiden