Microsoft stanser produksjonen av Xbox 360

Støtte for konsollens spill og tjenester skal imidlertid fortsette.

Microsoft

22. november i fjor markerte ti år siden Xbox 360s opprinnelige lansering i Nord-Amerika. I den tiden har konsollen bygget opp en rik historie, men denne uken annonserte Microsoft begynnelsen på slutten for den populære maskinen.

Xbox-sjef Phil Spencer.
Microsoft, stillbilde fra E3 2013

I en melding på selskapets nettsider forklarte Xbox-sjef Phil Spencer at all produksjon av nye Xbox 360-enheter nå stanses, da konsollen rett og slett har blitt for gammel:

– Xbox 360 betyr veldig mye for alle i Microsoft, og mens det har vært en utrolig reise begynner vi å merke problemene med å produsere et ti år gammelt produkt.

Microsoft vil fortsette å selge konsollen, men når det går tomt på lageret vil du ikke lenger kunne kjøpe en ubrukt Xbox 360 i butikken.

Fortsetter å støtte konsollen

For å berolige spillere som ikke har oppgradert fra den forrige konsollgenerasjonen forsikret Spencer om at Microsoft vil fortsette å støtte Xbox 360s spill og tjenester. Xbox Live forblir uendret på konsollen, slik at spillere fortsatt vil ha tilgang på blant annet nettbasert flerspilling og månedlige gratisspill.

Spencer benyttet også muligheten til å minne om de mange Xbox 360-spillene som kan spilles på Xbox One, takket være den yngre konsollens bakoverkompatibilitetsfunksjon. Xbox-sjefen hintet også til nye planer for spilling på Xbox One og Windows 10, som skal annonseres i løpet av de neste ukene og månedene.

Hva er ditt beste Xbox 360-minne?
Fortell oss gjerne i kommentarfeltet under.

Siste fra forsiden