Anmeldelse

Midway's Arcade Treasures

Hvis navn som Defender, Robotron 2084, Marble Madness og Rampage sier deg noe, bør du sjekke Midways Arcade Treasures, en samling 24 emulerte arkadespill fra åttitallet.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Spillene på Midway's Arcade Treasures er med unntak av kontrollene stort sett helt nøyaktige kopier av originalversjonene. Spillbarheten er lik, lydene er like og grafikken er lik. Spillene kommer fra tre selskaper: Midway, Williams og Atari (ikke dagens Atari, vel å merke - det som heter Atari i dag het Infogrames på den tiden disse spillene kommer fra). Pakken inneholder en rekke klassikere, samt noen helt greie og noen mindre gode spill. Det eldste spillet i pakken er fra 1980, og det nyeste er fra 1990, så hele tiåret er dekket. Greit? Da starter vi.

Defender 1 & 2, Paperboy og Satan's Hollow
Defender regnes som en klassiker. Det er et skytespill hvor handlingen sees fra siden. Du styrer et romskip og må renske en rekke soner for fiender fra det ytre rom. Dessuten må du redde små menn som befinner seg på bakken. Romvesene har nemlig en stygg tendens til å prøve å kidnappe disse, og hvis de lykkes å løfte en mann helt opp til toppen av skjermen blir han en del av romskipet, og romskipet blir som resultat langt farligere. Defender har kanskje pakkens enkleste grafikk, men er veldig gøy å spille. Pakken inneholder også Defender II, som med små unntak er ganske likt.

Paperboy er et artig spill der du styrer et syklende avisbud. Din oppgave er å levere aviser til de forskjellige abonnentene i gata, og dette gjør du ved å slenge avisen slik at den lander på dørmatta eller i postkassen. Du får bonuspoeng ved å ødelegge vinduer, gravsteiner og andre ting rundt på spillarealet. Paperboy er ikke like gøy i dag som det var den gangen det kom ut, men det klarer til en viss grad enda å underholde.

En post om Satan's Hollow ville blitt sensurert på forumet vårt, og bak denne skremmende tittelen skjuler det seg et helt greit skytespill som minner litt om Galaxians. Det som gjør dette spillet spesielt er at samtidig som du skyter det som måtte befinne seg i lufta over deg må du bygge bro over en elv for å kunne komme til neste brett. Dette gjør du ved å hente byggeklosser fra den ene siden av skjermen og plassere dem over elva, som er på den andre siden. Nye byggeklosser dukker kun opp når du skyter fiender. Spillet er som sagt helt greit, men de fleste går nok fort lei.

Bubble, Splat! og Root Beer Tapper
Bubble er et merkelig spill hvor du styrer en vanndråpe som skal rengjøre en vask. Tenk deg Pac Man uten skillevegger, og du har en relativt god idé om hvordan dette spillet fungerer. Det er dessverre ikke særlig gøy. Splat! er et slags "matkampspill". Det ble aldri noen suksess, og grunnen er antakelig at det er veldig dårlig og kjedelig. Mer er det ikke å si om det spillet. Bubbles og Splat! er antakelig pakkens dårligste spill.

Root Beer Tapper er heller ikke noen favoritt. Her styrer du en bartender som skal sørge for at gjestene får nok drikke. Hovedproblemet er at kontrollene ikke føles nøyaktige nok, og spillet blir veldig raskt såpass vanskelig at dette blir ødeleggende. Personlig synes jeg faktisk C64-versjonen, som kun het Tapper, er gøyere å spille enn denne emulerte arkadeversjonen.

Blaster, 720° og Toobin'
Blaster er et romskipspill der du ser handlingen fra førstepersons synsvinkel. Dette var ganske nyskapende i den tiden spillet kom ut, men nå ser det dessverre bare dårlig og rotete ut. Gameplayet er helt ok, men det er lite sannsynlig at du kommer til å bruke mye tid på det før du blir lei. Skateboardspillet 720° er artig nok, og inneholder en del mer variasjon enn de fleste andre spillene i denne pakken. Sammenliknet med nyere spill som Tony Hawk-serien blir det imidlertid noe litt patetisk over det hele.

Toobin' er et merkelig spill der du og en annen (datastyrt eller styrt av en venn) fyr seiler nedover fæle elver i oppblåsbare baderinger. For å få poeng må dere gjennom en rekke porter, og da er det naturligvis slik at den som kommer gjennom porten først får flest poeng. Elvene inneholder også en rekke farlige saker og ting som må unngås. Toobin er gøy de første minuttene, men gameplayet eldes raskt, spesielt hvis du spiller mot datamotstanderen. Det faktum at du har evig med "penger" (altså evig liv) ødelegger mye av utfordringen. Mot en venn kan spillet imidlertid være ganske underholdende.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden