Anmeldelse

Midway's Arcade Treasures

Hvis navn som Defender, Robotron 2084, Marble Madness og Rampage sier deg noe, bør du sjekke Midways Arcade Treasures, en samling 24 emulerte arkadespill fra åttitallet.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Robotron 2084 og Smash TV
Robotron er et heftig arkadespill hvor du ser en liten arena ovenfra. Her styrer du en mann med den venstre stikka, samtidig som du bruker den høyre stikka til å skyte med. Ved å peke venstre stikke oppover og høyre stikke nedover vil du gå oppover samtidig som du skyter nedover. Det høres mer komplisert ut enn det er, og Robotron er veldig lett å plukke opp og spille. Det konkurrerer kanskje med Defender om å ha pakkens simpleste grafikk, men det flotte gameplayet er det ingen ting i veien med.

Smash TV er et overraskende blodig lite spill som best kan beskrives som Robotron på speed. Dette er pakkens nyeste spill, og grafikken er slett ikke ille. Gameplayet er stort sett som i Robotron, men med en hel haug bonusgreier som du kan plukke opp for å bli enda dødeligere, samt stor variasjon i forhold til fiender og "bosser". Spillet er spesielt morsomt med to spillere, og må sammen med Robotron sies å være et av pakkens høydepunkter. Smash TV gir deg evig med penger, uten at det virker ødeleggende for gameplayet.

Joust 1 & 2 og Rampart
Joust regnes som en klassiker, og det er ikke uten grunn. Du styrer en mann som rir på en strutselignende fugl, og er bevæpnet med lanse. Målet ditt er å treffe motstanderne med lansen uten at de treffer deg. Gameplayet er enkelt men svært godt, selv om det nok ikke trekker like store folkemengder i dag som det gjorde for 20 år siden. Etterfølgeren, Joust II, består av det samme konseptet, men med bedre grafikk og en rekke mindre forandringer.

Rampart er merkelig. Fryktelig merkelig. Det er et spill hvor du er i besittelse av et slott, og må forsvare deg mot stadig større mengder motstandere som sender kanonkuler mot slottet ditt. Spillet er delt i to faser. I den ene fasen bygger du slottsmurer og plasserer ut kanoner innenfor disse. I den andre fasen skyter du fienden med kanonene dine (enkelt og greit ved å peke på dem og trykke skyteknappen). Hver fiendtlig kanonkule som treffer en del av slottsmuren ødelegger den delen, og når du nå går over til byggefasen igjen må du tette disse hullene.

Det som imidlertid forverrer situasjonen er at delene du får til å bygge opp murene med er i ulike former og fasonger, og minner generelt mye om tetris-brikker. Innen en knapp tidsfrist må du klare å tette alle hullene i slottet ditt med disse merkelige delene, og det er lettere sagt enn gjort. Rampart er gøy å spille, men det kan være litt frustrerende til tider. I enspiller er det helt ok, men i flerspiller er det faktisk helt genialt, da begge spillerne får hvert sitt slott. Dette spillet står for meg som en av pakkens mest positive overraskelser.

Sinistar, Gauntlet og Rampage
Sinistar er et romskipspill sett "ovenfra". Du styrer et lite skip som hele tiden er under angrep av fiender. Etter hvert kommer den fryktelige Sinistar etter deg, og han kan du ikke skyte. Sinistar er et heftig og raskt spill som er langt morsommere enn det virker ved første øyekast. En artig detalj er at mannen bak spillet, R.J. Mical, også var en av hovedmennene bak Amiga-plattformen.

Gauntlet er et spill hvor opp til tre krigere kjemper mot uendelige horder med fiender i en hel rekke labyrintaktige landskap. For å lykkes må du renske de ulike brettene for fiendtlige "spawn points", samtidig som du finner nøkler som må brukes for å åpne låste dører. Gauntlet regnes som en klassiker, og er ganske gøy å spille den dag i dag. Dessverre inneholder PS2-versjonen en ødeleggende detalj: På arkademaskinen kunne du få ekstra helsepoeng ved å legge på penger. I PS2-versjonen har du evig med "penger", og dermed er det bare å trykke en knapp for ekstra helse.

Rampage er et artig spill. Her styrer du en mutant som alene eller sammen med andre rett og slett skal banke i stykker den ene byen etter den andre. Dette gjør du ved å klatre opp på skyskraperne i byen og slå inn veggene, slik at skyskraperen til slutt tar så mye skade at den faller sammen. Hvis du finner noen mennesker innenfor vinduene kan du spise dem. Nam. Selvfølgelig kan ikke hæren sitte stille å se på at levende masseødeleggelsesvåpen går i byene, så de gjør det de kan for å stoppe dere. Rampage er gøy, men kontrollene er litt klumsete, noe som ødelegger for spillopplevelsen.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden