EverQuest II får gratisspilling

Mikrotransaksjoner ohoy

En av MMO-sjangerens gamle travere får ny forretningsmodell.

I de senere årene har markedet for MMO-spill som er gratis å spille eksplodert. Utviklerne av disse spillene tjener i stedet penger på å selge ulike ting til spillerne, slik som avansert utstyr og andre fordeler.

Forskjellene mellom de ulike abonnementsløsningene.

Nå prøver Sony Online Entertainment seg på en slik forretningsmodell med sitt EverQuest II Extended. Snart kan du laste ned og spille dette MMORPG-spillet helt gratis, men det er visse begrensninger.

Gratis-spillerne får for eksempel ikke tilgang på alle karakternivåene eller rasene i spillet uten å betale for dem. Dessuten er det blant annet begrenset hvor kraftig magi de kan bruke.

Spillerne kan også bruke penger på å kjøpe helsedrikker, kraftige våpen og rustninger, visse ridedyr og mye mer.

Det vil fortsatt være mulig å abonnere på spillet for å spille på gamlemåten. Hvis du allerede har et abonnement, og heller ønsker å spille gratis kan du overføre figurene dine. Du får da med deg alle eiendelene deres, men ikke pengene.

Klar for å gi EverQuest II en ny sjanse?

– Etter som markedet utvikler seg fokuserer SOE på å fortsette å tilby innhold på innoverende måter som passer for vår voksende kundebase. Vårt mål med Extended er å tilby spillerne et alternativ til vårt nåværende abonnementsprogram, og gi dem mulighet til å velge den modellen som passer best for deres spillestil, sier SOE-president John Smedley.

EverQuest II Extended skal etter planen gå inn i beta 17. august. Mer info finner du i et spørsmål-og-svar-dokument på det offisielle nettstedet.

Siste fra forsiden